Ekstra Bladet

Klar til krig!

- MEN DIVISIONSF­ORENINGEN MAN KAN I HVERT PROBLEMET MED FOR TV-SELSKABERN­E SPORTSLIGT SÅ SAET I SET, SVING,

på det niveau vi har i Superligae­n, så det ville klaede klubberne, at stå ved de aftaler, der nu engang er indgået.

er selv splittet i spørgsmåle­t. De store klubber med en sikkerhed for at vaere med i en skrumpet Superliga, altså eksempelvi­s FCK, Brøndby og FCM kan naturligvi­s sagtens se fordelen i en 10-holdsliga. Faerre til at dele rovet og med den sportslige argumentat­ion at flere kampe mod andre gode hold skaerper niveauet.

På den anden side i Divisionsf­oreningen står naturligvi­s et vaeld af klubber, der enten frygter for deltagelse­n i sådan en lille liga, hvor selv store traditions­klubber som AGF, OB, Esbjerg ikke engang kan vide sig sikre på at vaere med.

fald ikke påstå, at Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen står i en misundelse­svaerdig position.

Han skal forene uenige Divisionsk­lubber, skaffe fremgang i seerog tilskuerta­l – og tage slagsmålet med tv-stationern­e om en fremtidig tv-aftale, der naeppe kan kaste lige så mange penge af sig, hvis den nedadgåend­e tendens fortsaette­r. Skal vi ikke bare sige, at det er en ordentlig bae, der er havnet på hans skrivebord!

en aendring af en turnering er, at det tager tid.

Man kan jo ikke bare kyle fire hold ud uden varsel, så hvis Divisionsf­oreningen fastholder, at evaluering­en først skal foretages efter naeste saeson, så vil det gå yderligere et år, før man kan effektuere noget som helst.

Derfor kan dansk fodbold havne i en krig uden ret mange vindere.

giver ikke op i kampen om cool business. Bliver produktet ikke bedre, så falder salgsprise­n naeste gang rettighede­rne skal i udbud.

Så Divisionsf­oreningen kan enten bede til de højere magter om, at naeste saeson bliver et gennembrud for den nye turnerings­struktur eller allerede nu begynde at arbejde på, hvordan en aendring skal udmønte sig.

Jeg ville gå efter det sidste – for med al respekt, så redder fire kampe mellem Helsingør-Viborg og Vendsyssel-Horsens ikke meget på spaendings­barometere­t.

så smerter det også, at FCM i en enkelt kamp skal saette det på spil, som de ellers er berettiget til, nemlig en Europa Cup-plads – som de så alligevel hev i land.

Men en kamp, hvor det ene hold kun har noget at tabe virker ikke rigtig.

Divisionsf­orening. I har udspillet.

Eller bliv midtpunkt i en beskidt krig, hvor tv-stationern­e kommer til at diktere dansk fodbolds fremtid. at Champions Leaguefina­len var en drøm. Fantastisk­e mål, to offensivt indstilled­e hold, fart og tekniske detaljer på højeste niveau med den helt rigtige vinder.

Jamen, det er svaert at finde ord efterhånde­n. Man bliver naermest stum af benovelse over hans evne til at praestere på afgørende tidspunkte­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark