Ekstra Bladet

NU SPRUDLER CAROLINE

– Den sejr giver selvfølgel­ig positiv energi, men jeg slapper ikke af før den sidste kamp er faerdig, lover storspille­nde Wozniacki

-

PARIS (Ekstra Bladet): Før den tidligere French Openmester og grushaj Svetlana Kuznetsova så overbevise­nde fik klø med 6-1, 4-6, 6-2 i i fjerde runde, måtte Caroline Wozniacki håndtere end ungdommeli­g trio på Roland Garros.

Nu venter en ny teenager i kvartfinal­en, og en virkelig fraek en af slagsen.

Mens danskeren nød sin sejr, nedkaemped­e den 19årig lette, Jelena Ostapenko således også en veteran, australske Samantha Stosur, i tre saet, og gjorde sig klar til sit fjerde møde med danskeren. Hvad vaerre er: Hun har vundet de første tre.

– Ostapenko går virkelig efter sine slag og spiller meget fladt. Når der er ild i hende, er hun virkelig hård at spille imod. Men jeg tror også, at hun kan svinge lidt i sine praestatio­ner, sagde Caroline Wozniacki, da hun blev bedt om at vurdere begge sine potentiell­e modstander­e.

Selv havde hun spillet på et niveau, hun ikke tidligere har vist på det røde underlag. Der var fuld fokus, autoritet, overblik, taktisk finesse og overdådigt spillehumø­r over Caroline Wozniacki på store Philippe Chatrier, hvor det kraesne publikum højlydt kvitterede for laekkerier­ne nede fra banen.

– Jeg synes, jeg spillede en rigtig, rigtig god kamp i dag. Jeg er meget tilfreds med den måde, jeg blev ved med med at spille aggressivt på. Jeg bevaegede mig godt, og jeg formåede at variere tempoet godt, og det var jeg også

meget tilfreds med.

Efter et suveraent først saet forsvandt et jaevnbyrdi­gt andet saet på et splitsekun­d efter en netruller.

Ostapova i morgen

– Det er bare videre. Du kan ikke spole tilbage. På det tidspunkt var det bare videre og prøve at få en god start på tredje saet.

– Det første parti var vigtigt, fordi der var modvind og det var svaert at få partier fra den ende. Det var klart nemmere i medvind. Det var også vigtigt at bryde hendes momentum, forklarede Caroline Wozniacki, der brød igen til 3-0 og 5-2, før hun servede sejren hjem.

– Det begyndte at blaese mere i andet og tredje saet, så det skulle man lige vaenne sig til, men jeg blev ved med at gå efter mine slag. Det var vigtigt. Jeg røg ikke rigtigt ud af rytmen men blev ved at køre på.

– Der er mange måder at komme ind til en kvartfinal­e på. Hvad giver det dig mentalt, at du kvalificer­er dig på denne måde?

– Det giver selvfølgel­ig noget positiv energi. Men det handler om at holde fokus og hele tiden vaere på, for der er lang vej endnu. Jeg kommer ikke til at slappe af før den sidste kamp er faerdig, lover Caroline Wozniacki.

Hun møder Jelena Ostapenko i morgen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Grusniacki
– Det giver selvfølgel­ig noget positiv energi. Men det handler om at holde fokus og hele tiden vaere på, for der er lang vej endnu, siger Caroline Wozniacki.
FOTO: ALL OVER PRESS Grusniacki – Det giver selvfølgel­ig noget positiv energi. Men det handler om at holde fokus og hele tiden vaere på, for der er lang vej endnu, siger Caroline Wozniacki.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark