Ekstra Bladet

Piotr afslører: Derfor er Caroline så god nu

FRENCH OPEN

-

PARIS (Ekstra Bladet): – Undskyld et øjeblik.

Piotr Wozniacki afbrud interviewe­t, da han fik øje på sin datter, og han gav den smilende kvartfinal­ist et varmt knus efter hendes fornemme sejr over Svetlana Kuznetsova. Så vendte han tilbage og forsøgte at finde det seriøse stemmeleje.

– Har Caroline nogensinde spillet bedre på grus?

– Det er svaert at sige. Den slags er fra kamp til kamp, sagde han – formentlig med henvisning til de taktiske overvejels­er, der knytter sig til hver enkelt modstander.

– Kuznetsova var meget smart og spillede aggressivt med tunge bolde, som ikke var nemme at håndtere. Så det var godt, at Caroline selv spillede aggressivt fra baglinjen. Var hun begyndt at løbe efter boldene, så ville russeren få styringen, som hun også fik nogle gange.

– Hvad var det isaer, der lykkedes i dag?

– Generelt var det koncentrat­ion fra start til slut. Selvfølgel­ig taber hun andet saet, men vi skal huske, at Kuznetsova har vundet denne grand slam. Det var et lige saet, men Caroline havde lidt uheld til sidst, og hun spillede ikke dårligt, svarede han med henvisning til saettets afgørende netruller.

– Stopbolden­e kan hun også godt bruge på grus. Isaer i laengere dueller. Hun vandt vist dem alle i dag.

– Carolines baghånd er altid blevet berømmet, men her på gruset virker forhånden naesten som et endnu større våben?

– Ja, for vi har arbejdet i en lang periode med forhånden. Specielt her har vi arbejdet med topspin, for det skal hun bruge på grus. Det kan hun også gøre på graes. Ikke ballonbold­e med spin men fladere bolde, så bolden springer vaek fra modstander­en. Taktikken var heller ikke kun at spille Kuznetsova til baghånden, for hun skulle helst komme løbende til den fra forhåndssi­den. Caroline har spillet nogle gange til forhånd og så skiftet til baghånd. Det var et nøglepunkt.

– Nu står Caroline i sin kun anden kvartfinal­e her. Hvad siger det om hendes aktuelle niveau?

– Det viser – hvis du ser på perioden fra US Open sidste år – at hun igen er på det niveau, som hun var på før og laver mere stabile resultater. Hun hentede to turnerings­sejre i efteråret. Hun var ikke klar til Johanna Konta ved Australian Open, men siden har hun nået tre finaler og spillede en rigtig god kvartfinal­e i Indian Wells.

– Jeg er meget tilfreds, sagde Piotr Wozniacki og så bestemt også sådan ud.

Vi har arbejdet i en lang periode med forhånden. Specielt her har vi arbejdet med topspin, for det skal hun bruge på grus

 ?? FOTO: ALL OVER PRES ?? Carolines fan-gruppe jubler med. Midtfor i øverste raekke sidder kaeresten David Lee. I raekken under sidder mor Anna, Sascha Bajin og Piotr.
FOTO: ALL OVER PRES Carolines fan-gruppe jubler med. Midtfor i øverste raekke sidder kaeresten David Lee. I raekken under sidder mor Anna, Sascha Bajin og Piotr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark