Ekstra Bladet

Caroline Wozniacki om stopbolde: Der er mere tillid til dem

-

PARIS (Ekstra Bladet): Gennem årene har Caroline Wozniackis knap så vellykkede forsøg på at lave stopbolde høstet hovedryste­n hos hendes far og traener i boksen.

Nu er de pludseligt et umådeligt effektivt og spektakula­ert våben i hendes arsenal, og ikke mindst på grus, anerkender selv Piotr Wozniacki, der efter anmodning fra sin assistent Sascha Bajin har givet grønt lys for at traene i øvelsen.

Caroline griner lidt af temaet. Historien om hendes stopbolde har nemlig adskillige kapitler på bagen.

– Jeg har arbejdet på en masse ting, og det er en af dem, hvor jeg tidligere i min karriere blev bedt om at droppe dem.

– Men jeg tror, der er mere tillid til dem nu. De har i alt fald virket indtil nu, og jeg har endnu ikke fået et slag over håndleddet, så det er fint, sagde hun smilende på den internatio­nale del af sit pressemøde.

Op mod hardhitter

Siden foldede hun temaet lidt mere ud, da Ekstra Bladet bad hende forklare, hvorfor hendes far altid havde vaeret så arg en modstander af netop den facet i hendes spil.

– Altså, jeg traenede jo også meget på dem dengang, men da de så ikke var lige så effektive, og timing i dem ikke altid var lige god i kamp, fik jeg at vide, at det kunne jeg godt glemme.

– Men når du først begynder at få dem til at sidde, så føler du at så kan du også passe dem bedre ind undervejs.

Caroline Wozniacki havde isaer mod Catherine Bellis i tredje og Svetlana Kuznetsova i fjerde runde held med sine stopbolde slået fra begge sider men isaer effektivt lagt over nettet via et maskeret forhåndssl­ag.

Spørgsmåle­t er, om hun får tid til at slå dem, når hun tirsdag skal op mod hardhitter­en Jelena Ostapenko.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark