Ekstra Bladet

Scarponis død har sat dybe spor Jakob Fuglsang:

-

Én sølle sejr er det blevet til i år for Astana med fem danskere på lønningsli­sten, og den enlige sejrherre blev kort efter sin triumf draebt i en traeningsu­lykke.

De kolde kendsgerni­nger fortaeller sit om den krise, som det kasakhiske storhold befinder sig i, men Tour-kaptajn Jakob Fuglsang har bevaret optimismen midt i al modgangen.

– Moralen kunne selvfølgel­ig vaere bedre på holdet, men jeg tror, at vi alle ved, at heldet må vende på et tidspunkt, siger Fuglsang til Ekstra Bladet.

– Vi har bestemt ikke haft heldet med os, så når det vender, håber jeg, at vi vinder alt, hvad vi kommer i naerheden af.

Et af hans store mål i forårssaes­onen, nemlig klassikere­n Liège-Bastogne-Liège, blev kørt i fortvivlel­se snarere end forhåbning. Dagen før, 22. april, blev holdkammer­aten og vennen Michele Scarponi draebt i en traeningsu­lykke i Italien, og hele cykelverde­nen blev overmandet af sorg over den 37årige rytters uretfaerdi­ge skaebne.

Fuglsang og resten af Astana-holdet graed, da feltet holdt et minuts stilhed, før Liège-Bastogne-Liège blev skudt i gang.

– Det var helt i hans ånd, at vi kørte løbet. Det gaelder om at komme videre efter en sådan tragedie, og vi gjorde det til aere for ham, siger Fuglsang.

– Men det var hårdt at komme igennem løbet rent følelsesma­essigt. Mentalt var det en forfaerdel­ig dag. Scarponis død har sat dybe spor.

Holdt humøret højt

– Jeg kom altid godt ud af det med ’Scarp’. Det var altid sjovt at vaere på tur med ham. Han var aldrig trist og hang aldrig med naebbet. Han holdt humøret højt på holdet uanset, hvad der skete.

– Og han var samtidig profession­el hele vejen igennem. Det er det, vi vil huske ham for. Det er, hvad vi tager med os videre, siger Jakob Fuglsang. Fuglsang blev nummer 15 i løbet som bedste Astana-rytter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark