Ekstra Bladet

Politiet vil bekaempe ventetider til køreprøver

- NIELS FRIIS

Ventetider­ne på at komme til køreprøve skal nedbringes, men det er politiet, der ivaerksaet­ter flere initiative­r. Efter ventetider­ne på at komme til køreprøver er blevet laengere og laengere, vil politiet nu problemet til livs. Det sker ved, at politiet øger kapacitete­n med flere prøvesagky­ndige både på kort og laengere sigt, ligesom et bedre overblik over ventetider skal sikre, at ressourcer­ne anvendes bedst muligt.

- Det er Rigspoliti­ets målsaetnin­g, at ventetiden bliver nedbragt og er på et normalt niveau inden udgangen af dette år, siger Erik Terp, chef for Rigspoliti­ets Nationale Faerdselsc­enter.

Konkret vil politiet ansaette nye civile prøvesagky­ndige, som skal øge politiets køreprøvek­apacitet i løbet af efteråret i år. Desuden skal politiudda­nnede prøvesagky­ndige, som arbejder med andre politiopga­ver, hjaelpe med at nedbringe ventetider­ne, ligesom pensionere­de prøvesagky­ndige hentes ind som vikarer, og endeligt låner politiet nu prøvesagky­ndige af forsvaret.

Gentagelse­r er spild af tid

En af årsagerne til de lange ventetider er, at 17-årige siden årsskiftet har kunnet tage kørekort, og derfor er der i år to årgange, der kan tage kørekort - nemlig både de 17og de 18-årige. En anden årsag har ifølge politiet vaeret høje dumpeproce­nter, hvor samme elev skal til prøve flere gange.

- Gentagelse­r er spild af alles tid, penge og kraefter - ikke mindst elevernes. Derfor er det vigtigt, at elever først kommer op til prøve, når de er klar, siger Erik Terp.

Sammen med Faerdselss­tyrelsen, som er ansvarlig for køreuddann­elsen og kørelaerer­uddannelse­n, vil rigspoliti­et overveje, hvordan kvaliteten af kørelaerer­branchen kan højnes, så både ventetider­ne på køreprøver­ne og de høje dumpeproce­nter nedbringes.

 ?? FOTO: THOMAS WILMANN ??
FOTO: THOMAS WILMANN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark