Ekstra Bladet

Ny minibil skuffer i crash-test: Vaelg ikke de billigste udgaver

Den nye Suzuki Swift skuffer i crash-test, fordi ikke alle udgaver saelges med vigtigt sikkerheds­udstyr

- NIELS FRIIS

Fravaelg de udgaver af en Suzuki Swift, der mangler vigtigt sikkerheds­udstyr, lyder opfordring­en fra FDM, efter den populaere minibil må nøjes med tre stjerner i Euro NCAPs sikkerheds­test.

- I grundudgav­en lever den nye Suzuki Swift på ingen måder op til, hvad man sikkerheds­maessigt bør forvente af en ny bil i 2017, siger Søren W. Rasmussen, FDMs repraesent­ant i Euro NCAP.

- Alle de sikkerheds­systemer, som i dag er ved at vaere helt almindelig­e skal i de billigste udgaver tilkøbes i en sikkerheds­pakke. Det raekker derfor kun til tre stjerner for grundudgav­en, hvilket hverken er godt nok eller noget, der får FDM til at anbefale de billigste udgaver. Man bør derfor gå efter de udgaver, der har sikkerheds­pakken, der udløser den fjerde

Køb dig til en stjerne

I denne omgang har Euro NCAP haft fire biler til test.

Skoda Kodiaq og Mini Countryman opnår trods skønhedsfe­jl de maksimale fem stjerner, mens testens øvrige biler, Suzuki Swift og Nissan Micra, får forskellig­e resultater, alt efter om man vaelger dem med eller uden sikkerheds­pakken.

- Helt overordnet kan man sige, at man med en sikkerheds­pakke køber sig til en ekstra stjerne. Den aktuelle test illustrere­r, hvorfor det er en god idé og noget, FDM anbefaler, siger Søren W. Rasmussen.

Mens Suzuki Swift skuffer i grundudgav­en, ser det bedre ud med den nye Nissan Micra.

Udgangspun­ktet er fire Euro NCAP-stjerner, og vaelger du topudgaven, får du automatisk nødbremse, som også bremser for fodgaenger­e, og derfor udløser de maksimale fem stjerner og dermed også en lidt lavere dansk registreri­ngsafgift.

- Selv i grundudgav­en er Nissan Micra ganske flot udstyret med stort set alle de nye sikkerheds­systemer som standard. Men det er aergerligt, at Nissan ikke har valgt at gøre den avancerede nødbremse til standardud­styr. Det ville have fuldendt billedet af en ellers meget sikker bil, siger Søren W. Rasmussen.

Man bør derfor gå efter de udgaver, der har sikkerheds­pakken

Den nye Suzuki Swift snubler i den seneste Euro NCAP-test, hvor det i grundudgav­en kun bliver til tre Euro NCAP-stjerner for den populaere bil.

 ?? FOTO: FDM/ EURO NCAP ??
FOTO: FDM/ EURO NCAP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark