Ekstra Bladet

100.000 biler på fem måneder

- NIELS FRIIS

Salget af nye biler når nye højder.

I årets første fem måneder blev der solgt naesten 100.000 biler - helt praecist 99.814 biler - og med det høje antal ligger bilsalget for januar til maj syv procent højere sammenlign­et med samme måneder sidste år. Det viser en opgørelse fra De Danske Bilimportø­rer.

De naesten 100.000 solgte biler i årets første fem måneder er samtidig det højeste antal nogensinde.

Alene i maj måned i år blev der indregistr­eret 22.283 nye personbile­r.

- En del af de nye biler bidrager til vaeksten i bilparken og dermed danskernes mobilitet, men den største del er udskiftnin­ger af den eksisteren­de bilpark, og det er positivt for såvel miljøet og trafiksikk­erheden, idet nye biler helt generelt har lavere udledning og er mere trafiksikr­e end gamle biler, siger Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportø­rer

Gang i salget af større biler

Over et par måneder har tendensen vaeret, at danskerne køber større biler.

Gennem flere år har mikrobiler­ne domineret salgsliste­rne af nye biler. Det gør de på mange måder stadig, men der er sket en nedgang i andelen af mikrobiler.

Til gengaeld er der sket en stigning i salget af crossovers og de såkaldte minibiler. I år udgør mikrobiler under 18 procent af salget.

Vi skal ikke skrue tiden tilbage til mere end for fem år siden, hvor andelen var cirka det dobbelte. Et kig i statistikk­erne viser, at VW stadig sidder tungt på salgsliste­rne herhjemme. Bortset fra førsteplad­sen, som Peugeot indtager med deres minibil 208, indtager VW 2., 3., 4. og 5.-pladsen – samt 16.pladsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark