Ekstra Bladet

Lauritzen om S-forslag: Lader de rigeste spise løs af kagen

-

Det er Socialdemo­kratiets finansordf­ører, Benny Engelbrech­t, der udtaler sig i sagen.

– I bliver kritiseret for hykleri, fordi jeres vaekstfors­lag naermest én til én er det samme som det, nogle af de allerstørs­te virksomhed­er har lobbyet for – samtidig kritiserer I regeringen for at have hoppet på et lobby-forslag. Hvad siger du til det?

– Det er absurd at høre på en Joachim B. Olsen, som ikke engang forstår, hvad vores kritik handler om. Det, regeringen har gennemført, virker ikke. Det, vi foreslår, virker. Vi vil bruge pengene på noget, der giver arbejdspla­dser og udvikling, så vi kan sikre vaekst i samfundet.

– Men har den her alliance af de største virksomhed­er haft held med at få deres forslag ind i jeres vaekstplan?

– Vi lytter til de forskellig­e synspunkte­r, der kommer, og vurderer dem op mod hinanden. Når regeringen­s eget vaekst-team har anbefalet et forslag, der er fuldstaend­ig identisk med det her, så er det nok ikke, fordi det er helt på månen.

– Forslaget om at lette arveafgift­en giver ingen arbejdspla­dser – det har vi Det Skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) påpeger, at han også gerne ser et større fradrag for virksomhed­ernes udsigter til forskning og udvikling.

Men han beskylder Socialdemo­kratiet for sikre en for stor gevinst til de største virksomhed­er:

’Jeg er da glad for, at Socialdemo­kratiet tilsynelad­ende har fundet inspiratio­n i Vregeringe­ns idé om at give erhvervsli­vet et større fradrag

– Jeg hører, at en virksomhed som Liftra i Aalborg, der er en lille virksomhed specialise­ret i saerlige løfteanord­ninger til vindmøllei­ndustrien, vil flytte nogle af aktivitete­rne fra Spanien til Danmark, hvis fradraget gennemføre­s. Det er jo ikke nogen stor virksomhed. Det er en udviklings­virksomhed.

– Men det er vel ikke for sjov, at det er store virksomhed­er, som har lobbyet for det her?

– Jeg har ikke talt med en eneste af de virksomhed­er. Men jeg kan konstatere nøgternt, at det her er noget, der virker. Bl.a. i Storbritan­nien og andre lande, siger Benny Engelbrech­t. for investerin­ger i forskning og udvikling. Vi er så lidt uenige om, hvem der skal have mest gavn af lettelsen. Hvor Socialdemo­kratiet laegger op til at lade de allerstørs­te selskaber spise løs af kagen, vil vi hellere målrette lettelsen til isaer små og mellemstor­e virksomhed­er. Det er dem, der har mest brug for et skub i den rigtige retning’, lyder det fra skattemini­steren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark