Ekstra Bladet

DANMARK 0 2

- 0-1 0-2

KRAKOW (Ekstra Bladet): Det er svaert at komme i tanke om en dansk fodboldgen­eration med mere offensivt talent end den, som sent søndag tog hul på U21 EM i Krakow. Desvaerre for Danmark så stiller de offensive esser bare ikke op i rødt og hvidt denne sommer.

Så Danmark tog hul på talentfest­en i det sydlige Polen med så stramme baller i det defensive departemen­t, at den omgangssyg­e som har ramt det danske hold ikke kunne udløse så meget som en bremsestre­g.

Muligvis har det spillet ind, at venstrefor­svareren Jakob Blåbjerg netop inden kampstart måtte traekke sig formentlig grundet den virus, som har plaget danskerne

op mod åbningskam­pen. Blåbjerg kunne således ikke traene dagen før kampen. Rosenborgs centerfors­varer Jacob Rasmussen blev kastet ind.

Kaempe-respekt

Og dermed blev den defensive gameplan understreg­et af landstraen­er Niels Frederikse­n, der altså ikke turde løbe an på den vaevre naturlige afløser, Mads Pedersen fra FC Nordsjaell­and.

Med kaempe-respekt for den stjerne-parade af stjerner fra Serie A anført af AC Milan-målmand Gianluigi Donnarumma, så turde Danmark stort set ikke risikere andet end at forsvare de 0-0, der stod på måltavlen fra starten.

Og det var enormt aergerligt at overvaere i perioder. For Italiens stjernepar­ade af individual­ister manglede indbyrdes forståelse, og havde danskerne ikke brugt første halvleg på at sende flere aflevering­er tilbage til målmand Jeppe Højbjerg end frem mod Marcus Ingvartsen i front, så kunne de rødhvide godt have gjort skade.

Det er Danmarks tredje U21-slutrunde på seks år, men den halvleg var ganske enkelt den mindst ambitiøse Danmark har leveret på slutrunde-niveau i den periode.

Så kan det godt vaere, at Jeppe Højbjerg flot reddede da de azurblås kaptajn Marco Benassi huggede til fra distancen. Men som første halvleg kom og gik, så var oplevelsen ved pausefløjt­et, at danskerne ville ende med at fortryde, at de ikke havde forsøgt mere på at ryste det usammenspi­llede italienske landshold.

Svaret kom prompte efter pausen fra Italien.

Tempoet fik et nøk. Kombinatio­nerne sad. Danskerne kaempede for at få styr på defensiven. Og syv minutter efter genstarten gik det galt.

Andreas Maxsø fik ikke afvist en bold i luften konsekvent nok, og så lagde Lorenzo Pellegrini sig flot op og saksespark­ede støvleland­et i spidsen.

Løsnede tøjlerne

Målet fik heldigvis danskerne til at løsne de taktiske tøjler. Og flere gange blev det italienske forsvar spillet ud af position, men den sidste praecision i pasningern­e manglede, og Danmark kom aldrig helt taet på udligning.

Og kort før tid kunne angriberen Andrea Petagna udslette enhver tvivl om udfaldet, da han taet under mål gjorde det til slutfacit 2-0.

Resultatet betyder, at Danmark vakler på kanten af eliminatio­n inden slutrunden stort set er kommet i gang..