Ekstra Bladet

For Let-land!

De danske landsholds­spillere kan endelig smide håndbolden langt vaek i fem uger efter to barske saesoner, der gled ud i ét, fordi OL smadrede sidste sommerferi­e

- Toft@eb.dk

Det var fuldstaend­ig som sidste skoledag før sommerferi­en. Almindelig lal – og masser af foraeldre og øvrig familie på laegterne til den sidste, og oven i købet betydnings­løse, kamp i saesonen før fem ugers velfortjen­t ferie. Det blev derefter… Letland var et – let land… 14-5 ved pausen og 33-16 til sidst efter en rodet gang feriebold mod et hold, der oven i købet stillede uden en skadet En rodet omgang feriebold spillede Danmark mod Letland i går aftes – og Jacob Holm og resten af spillerne går derefter på fem ugers velfortjen­t sommerferi­e. Elvijs, med en ’oversavet’ højre fløj, en højre back på 16 – og Raimonds Trifanovs, der praestered­e at kyle et straffekas­t en meter over mål!

De havde godt nok Dude, men der var hverken meget Big Lebowski eller Jeff Bridges over den skaeggede lette, og Danmark var allerede inden kampen mod letterne lettet med kurs mod EM i Kroatien naeste januar.

Slaebt for føden

Det er ikke det fysiske slid, der er vaerst. Det er den mentale belastning, der koster kraefter

De allerstørs­te og mest Champions League-belastede af de danske spillere fik fri allerede inden, truppen overhovede­t blev indkaldt. Men en spiller som Casper U. Mortensen var med og har sandt for dyden også slaebt for føden ikke bare i denne saeson – men faktisk i de to, der er gået på hver sin side af OL.

Manden på venstre fløj var alene om at spille samtlige otte gange 60 minutter i Rio de Janeiro på det fantastisk­e guldtogt i august sidste år. Sidste sommer fik spillerne lige akkurat to og enkelte tre ugers ferie, inden Gudmundur Gudmundsso­n kaldte tropperne til forberedel­ser i Aarhus – og det var sgu en alvorlig sag.

Ganske få dage efter, spillerne møre af jubel og hyldest vendte hjem fra Brasilien, startede traeningen i klubberne. ’Tyskerne’ gik omgående i gang med pokalturne­ringen, og allerede weekenden efter hjemkomste­n gik Bundesliga­en i gang med tilhørende kilometer lange busture og to-tre dages rejse til hver udekamp.

Flade batterier

Så intet under, hvis Casper U. Mortensen glaeder sig til at stikke kursen mod Seycheller­ne sammen med TV2kaerest­en Stine Bjerre Jørgensen lige så hurtigt, det kan lade sig gøre. Spillerne kører simpelt hen på flade batterier efter to udmarvende saesoner, og de olympiske løjer bankende i én lang kaede af kampe for klub og landshold.

– Det er ikke det fysiske slid, der er vaerst. Det er den mentale belastning, der koster kraefter, forklarede Nikolaj Jacobsen, da Ekstra Bladet i foråret besøgte ham i Heidelberg – så intet under, at landstraen­eren på forhånd havde siet spillere som Mikkel Hansen, brødrene Toft, Kasper Søndergaar­d, Lasse Svan, Anders Eggert, Morten Olsen og egentlig også Niklas Landin fra og bevilget dem en ekstra uges sommerferi­e. B-kaeden skulle nok køre EM-kvalifikat­ionen hjem.

Niklas Landin blev så alligevel kaldt på banen ved et straffekas­t i starten af anden halvleg. Voldsomt bifald – ingen redning. Anføreren blev ekstra-indkaldt, da Kevin Møller styrtede under den første traening i Brøndby mandag med en skadet lyske.

– Der helt sikkert kommer på grund af den belastning, han har vaeret igennem i løbet af saesonen. Den slags skader kommer tit på dette tidspunkt, forklarede Nikolaj Jacobsen.

Han kan så glaede sig over, at han ikke sender flere skadede spillere på ferie. De fleste spillere starter arbejdet igen 24. juli, og det giver lige akkurat fem ugers velfortjen­t pause til at få viklet den vaerste harpiks af fingrene og tømt hjernerne for Barcaåbnin­ger, over– og undergange.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ??
FOTO: ANDERS BROHUS
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark