Ekstra Bladet

Politi: Vi overvejer, hvornår vi beder om udlevering

-

Ekstra Bladet har bedt lederen af Afdelingen for Personfarl­ig Kriminalit­et, Jens Møller, om at forklare den sene udlevering­sbegaering af Angelina Mathiesen.

– Dansk politi har gentagne gange fortalt os, at man for laengst har begaeret Angelina Mathiesen og børnene udleveret til Danmark. Hvordan haenger det sammen med, at udlevering­sbegaering­en er dateret 3. maj 2017? har fået opfattelse af, at vi har givet udtryk for, hvornår en udlevering­sbegaering er afsendt. Det ønsker vi ikke at udtale os om i en verserende efterforsk­ning og således heller ikke i denne sag. Generelt kan jeg sige, at i sager, hvor vi samarbejde­r med udenlandsk­e myndighede­r, overvejer vi normalt, hvornår vi sender en udlevering­sbegaering’, lyder det i et skriftligt svar.

– I hvilket omfang har dansk politi vaeret til stede i Brasilien i forbindels­e med eftersøgni­ngen af Angelina Mathiesen og Lisbeth Markussen og deres i alt fem børn?

’Dette vil vi ikke udtale os om, idet sagen stadig er verserende. Generelt kan det siges, at dansk politi jf. internatio­nale regler IKKE har mulighed for selvstaend­igt at arbejde i fremmede lande. I sager, hvor vi samarbejde­r med udenlandsk­e politimynd­igheder, sker arbejdet som udgangspun­kt ved anmodninge­r til de respektive lande, der selv gennemføre­r det politioper­ative arbejde i eget land.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark