Ekstra Bladet

Far til bortført fireårig: Politiet spilder vores tid

-

Vladimir Valiant har i over et år har kaempet for at få sin søn, Leonardo, og drengens søster, Aia, hjem til Danmark.

På et møde 20. april i Koordinati­onsenheden for Børnebortf­ørelser, som styrer indsatsen mellem politi, sociale myndighede­r samt relevante ministerie­r og samarbejde­r med de efterladte foraeldre, øjnede han lys forude.

To måneder efter er han knap så optimistis­k:

– Nu fortaeller du mig, at udlevering­sbegaering­en, som er på dansk og dermed også skal oversaette­s, hvilket også tager tid, er dateret 3. maj – altså flere uger efter mødet. Jeg var af den opfattelse, at man havde bedt om at få hende (Angelina, red.) hjem langt tidligere, siger den 54-årige til Ekstra Bladet.

Han har forståelse for, at det tager tid at udarbejde de nødvendige papirer, men er frustreret over sagsbehand­lingen.

– Politiet lovede os til mødet

To måneder efter er han knap så optimistis­k

af egen drift, at de ville betale regningen for oversaette­lse af nogle vigtige dokumenter, men først efter en måneds tavshed og ingen aktivitet og efter et par forespørgs­ler har vi nu via vores advokat fået at vide, at man ikke vil alligevel.

Valiant har desuden fået at vide, at politiets sagsbehand­ler ti dage efter blev forflyttet, og man igen har fået en ny mand på sagen.

– Det er tredje gang. Da sagen lå hos Bellahøj, var jeg i kontakt med politiet. Hos personfarl­ig har vi ikke haft et eneste møde, siger Valiant, som for anden gang nu raekker hånden ud mod højeste politiske sted.

– Jeg har skrevet til justitsmin­ister Søren Pape Poulsen og socialmini­ster Mai Mercado for at gøre dem opmaerksom på, at politiet forhaler sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark