Ekstra Bladet

SVENS VILDE DOBBELTLIV

SIGTET FOR BEDRAGERI: Tidligere medarbejde­r i Skat trådte frem i DR-dokumentar om storsvinde­l – nu er han selv varetaegts­faengslet

- PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD THOMAS GÖSTA SVENSSON PRIVATFOTO pma@eb.dk; jao@eb.dk; tgs@eb.dk

Der gemmer sig en opsigtvaek­kende historie bag den ene af de to personer, der er varetaegts­faengslet i sagen om svindel med udbytteska­t for 37,5 millioner kroner.

Da Østre Landsret i går ophaevede navneforbu­ddet mod den 68-årige Sven Jørgen Nielsen, tonede en fortaellin­g om et vildt dobbeltliv samtidig frem – hvis Bagmandspo­litiets sigtelse mod ham holder stik.

Sven Jørgen Nielsen har nemlig som HK-medarbejde­r i Skat haft til opgave at godkende ansøgninge­rne om udbetaling­en af den udbytteska­t, som han nu selv er sigtet for at have svindlet med.

Han har sågar siddet og vasket haender i den opsigtvaek­kende DR-dokumentar ’Milliardku­ppet’, der handlede om kaempesvin­dlen med udbytteska­t for 12,3 milliarder kroner.

Uskyldighe­den selv

Med sløret billede og blot under navnet ’Sven’ forklarede han her, hvordan han sad alene med bunkevis af arbejde, når han skulle godkende ansøgninge­rne.

Desuden slog han fast, at han var uskyldig, og at han bare havde fulgt de anvisninge­r, som hans arbejdsgiv­er, Skat, havde givet ham.

Men ifølge Bagmandspo­litiet er Sven Jørgen Nielsen altså slet ikke uskyldighe­den selv.

Sven Jørgen Nielsen er sigtet for bedrageri og varetaegts­faengslet i en 'ny sag' om udbytteska­t til 37,5 millioner kroner. Ifølge Bagmandspo­litiets sigtelse foregik det via 14 overførsle­r til et caribisk skattely i 2007.

Samtidig er den 68-årige sigtet for skatteundd­ragelse, fordi han i perioden 20062009 via sin konto i Nordea modtog 1,7 millioner kroner fra en medsigtede udenlandsd­ansker uden at oplyse indtaegten til myndighede­rne.

Ifølge DR har Sven over for Skat fastholdt, at de 1,7 mio. kroner var et lån som følge af økonomiske kvaler efter en skilsmisse og et nyt aegteskab, samt at han havde udført konsulenta­rbejde for udenlandsd­anskeren.

I søgelyset i årevis

Det hører vel at maerke med til historien om Sven Jørgen Nielsen, at Bagmandspo­litiet og Skat allerede i 2011 rettede opmaerksom­heden mod ham på grund af de mistaenkel­ige pengeoverf­ørsler til hans private konto.

Det skriver dr.dk, der samtidig oplyser, at det i 2013 udviklede det sig til, at han fik Skatteanke­naevnets ord for, at han havde forsømt at betale skat og behandlet sin selvangive­lse ’groft uagtsomt’.

Samme resultat kom Landsskatt­eretten frem til i 2015.

Alligevel fik Sven Jørgen Nielsen lov til at beholde sit arbejde i Skat.

Den 47-årig udenlandsd­ansker, der ligeledes er varetaegts­faengslet i sagskomple­kset, er stadig omfattet af navneforbu­d.

Begge blev anholdt med tre dages mellemrum i slutningen af maj.

Helt privat

DR spurgte i december Sven Jørgen Nielsen om hans relation til den faengslede udenlandsd­ansker, der har boet i USA siden 2010.

Dengang afviste han at svare på spørgsmål til deres forhold, men understreg­ede, at det var helt privat.

I dag naegter de begge sig skyldige i alle sigtelser.

Han har sågar siddet og vasket haender i den opsigtvaek­kende DR-dokumentar ’Milliardku­ppet’ Ifølge Bagmandspo­litiet er Sven Jørgen Nielsen altså slet ikke uskyldighe­den selv

 ??  ??
 ??  ?? Det er den 47-årige udlandsdan­sker på billedet her, som sammen med Sven Jørgen Nielsen har laenset statskasse­n for 37,4 mio. kroner ifølge myndighede­rnes sigtelser.
Det er den 47-årige udlandsdan­sker på billedet her, som sammen med Sven Jørgen Nielsen har laenset statskasse­n for 37,4 mio. kroner ifølge myndighede­rnes sigtelser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark