Ekstra Bladet

Det vaelter ind med tip

Politiet har fået masser af henvendels­er om den lyse Hyundai

- METTE FLECKNER KATRINE M. RASMUSSEN POLITIFOTO fleck@eb.dk; kmr@eb.dk HVIDOVRE: RØNNEDE: HOLBAEK: FREDERICIA: SMØRUM: SØNDERVIG:

Politiet på Sydsjaella­nd har fået cirka hundrede henvendels­er, efter at de tirsdag frigav et nyt spor i sagen om forsvindin­gen og drabet på 17-årige Emile Meng i Korsør sidste sommer.

Det nye spor handler om en bil, der er fanget af et overvågnin­gskamera på Korsør Station.

Politiet efterlyste den person, som kørte den lyse bil 10. juli omkring klokken fire om morgenen fra p-pladsen ved Korsør Station. Eller folk, som kan have en viden om bilen.

– Nogle af henvendels­erne ser endda meget interessan­te ud. Dem skal vi i gang med at undersøge naermere nu, En lys Hyundai i30 model 2011-2016 hatchback magen til denne blev set ved Korsør Station, da Emilie Meng forsvandt.

siger efterforsk­ningsleder Søren Ravn.

Udenlandsk­e specialist­er assistered­e politiet med overvågnin­gsbilleder­ne fra Korsør Station, der havde filmet en bil på det tidspunkt den tidlige sommermorg­en, hvor Emilie forlod stationen for at gå hjem efter en bytur.

Billederne­s kvalitet var nemlig for dårlige til, at politiet kunne identifice­re bilmaerkeo­g type.

Siden har kriminalte­knikere understøtt­et de oplysninge­r, der kom frem fra ekspertern­e,

med flere forskellig­e køretøjer, der er blevet afprøvet ved Korsør Station i forhold til det overvågnin­gskamera, som filmede den oprindelig­e bil.

2000 rapporter

Oplysninge­rne og den efterfølge­nde politi-rekonstruk­tion af biler på stationen har overbevist politiet om, at den gådefulde vogn er en lys Hyundai i30 model 2011-2016 hatchback – eller en bil, der ligner den meget

I forbindels­e med rekonstruk­tionen

af køretøjer trak politiet på lokale kraefter.

– Jeg lånte min parkerings­plads ud til politiet for en par måneder siden. Der var vel omkring syv-otte biler, fortaeller Carsten Hansen, en lokal bilforhand­ler.

Politiet har i Emile Mengsagen skrevet over 2000 rapporter og afhørt hundredvis af borgere.

Politiinsp­ektør Kim Kliver forklarer overordnet, at de nye henvendels­er blandt andet bliver holdt op mod de

gamle henvendels­er i deres efterforsk­nings-database.

Emile Meng var forsvundet i knap et halvt år, før liget af den unge pige blev fundet i en sø ved Borup juleaftens­dag.

Findestede­t var cirka 60 kilometer fra Korsør, hvorfra pigen forsvandt efter en bytur med veninderne.

Politiet har ikke villet udtale sig om drabsmåde, og hvad ligfundet har afsløret af brugbare ting i forhold til efterforsk­ningen.

En 40-årig mand gjorde sig til røver for en pakke cigaretter og en flaske vodka, da han naegtede at betale for varerne på en tank. Et par medarbejde­re fulgte efter, og den 40-årige blev aggressiv og truede med at slå med flasken. Politiet fandt ham, mens han sad og drak i en lejlighed med venner. Han blev ud over røveri også sigtet for fornaermel­ig tiltale og trusler mod politiet.

Politiet fik anmeldelse om, at 18-20 paller med frossent kød og brød var stjålet fra en container på Hammerholm­en. En eller flere ukendte gerningsma­end havde skaffet sig adgang til varerne ved at klippe containern­es lås over.

En 46-årig ville køre tilbage til den bodega, hvor han havde brugt hele aftenen, så han satte sig beruset ind i sin bil, mens kaeresten forsøgte at stoppe ham. Han påkørte hendes højre ben og blev holdende med bilen oven på benet. Kvinden kom på skadestuen, mens politiet tog sig af den berusede chauffør.

Politiet i Midtog Vestsjaell­and fik ny anmeldelse om, at fem hjulbolte var løsnet på et forhjul på en bil på Havnevej. Politiet vil meget gerne tale med vidner, og de opfordrer alle til at tjekke deres hjul, før man kører i sin bil.

En 19-årig mand blev dømt for at saette ild til sin lejlighed. I retten naegtede han sig skyldig, men han havde kort før branden købt benzin, og i lejlighede­n blev der fundet benzin på gulvet sammen med et par handsker. Han fik et år og ti måneders faengsel, fordi han også var i besiddelse af en større maengde amfetamin.

Nogle henvendels­er ser meget interessan­te ud

Politiet i Nordsjaell­and gennemført­e tirsdag en ransagning i Smørum. Her blev der fundet kemikalier og udstyr, som ville kunne bruges til at lave piller. Beboeren i huset blev anholdt, men løsladt igen efter afhøringen.

Søndag sneg tre gerningsma­end sig ind på kontoret hos Meny i Søndervig. De fandt en nøgle til butikkens pengeskabe, hvor de stjal kontantern­e og sneg sig uset ud fra stedet. Foto fra kontorets overvågnin­g har dog fanget dem på fersk gerning. Politiet har udsendt en efterlysni­ng og modtager alle henvendels­er med kyshånd.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark