Ekstra Bladet

Spritstiv lastbilcha­uffør kørte 150 km/t

- LINETTE JESPERSEN linette@eb.dk

Med risiko for medtrafika­nternes liv og førlighed slingrede en spritstiv russisk chauffør i sin lastbil med haenger med en promille på 1,75 på motorvej E45 fra Vejle til afkørslen Aarhus Nord 14. maj i år. Han kørte op til 150 km/t.

I går fik han 50 dages ubetinget faengsel i Retten i Aarhus, ligesom han fik en tillaegsbø­de, fem års frakendels­e af førerrette­n og udvisning af Danmark. Han modtog dommen.

Hensynsløs kørsel

Han erkendte, at han havde kørt spirituspå­virket og drak sig fuld i Jägermeist­er.

– Han drak undervejs. Det gjorde han, fordi han havde tandpine, fortaeller Iben Holm, sagens anklager.

Manden erkendte ligeledes, at han var ved at falde i søvn flere gange under kørslen.

Retten vurderede, at der var tale om saerlig hensynsløs kørsel, og lagde vaegt på, at han kørte over en så lang straekning med meget høje hastighede­r og meget slingrende.

Undervejs var han lige ved at ryge ud i midten af motorvejen og ud i nødsporet.

Chaufføren havde sat lastbilens kontrolapp­arat ud af drift, så lastbilen havde fri hastighed. Politiet beregnede hastighede­n ud fra bilens gps, og han kørte op til 150 km/t. Et vidne fulgte efter lastbilen, men gav op, da han selv kom op på 140 km/t.

– Det er jo vanvittigt, hvis du taenker dig, at du kommer kørende på motorvejen med 110 km/t, og så kommer der en lastbil brølende forbi med 150. Det kunne virkelig vaere gået galt, siger sagens anklager, Iben Holm.

Vidnet forklarede, at haengeren på lastbilen svajede så meget, at han var bange for, om den ville falde. Og hvis den var faldet, så var hele lastbilen jo faldet. Og så var det ikke til at sige, hvad der var sket af frygtelige ting, siger anklageren.

Russerens lastbil er indregistr­eret i Finland, mens han selv har midlertidi­gt ophold i Estland. Fartskrive­r, køre-/hviletid og fartbegrae­nseren var sat ud af funktion på lastbilen, der kunne køre 150 km/t.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark