Ekstra Bladet

Metro-chef: AErgerligt at få en afgift

-

Modsat hvad turisterne og ankenaevne­t mener, så oplyser Metro Service til Ekstra Bladet, at Metro Service synes, at der i årevis har vaeret ’relevant informatio­n på perroner og på billetauto­mater også på engelsk’.

’Endelig har vi hen over foråret installere­t nye billetprin­tere, og i den forbindels­e har vi også opdateret informatio­nen på billettern­e, så det tydeligt fremgår på dansk og engelsk, hvilken periode billettern­e er gyldige i, skriver Metro Services kommunikat­ionschef, Jette Clausen, som ikke vil deltage i et interview.

I strid med ankenaevne­ts udsagn om et stigende antal klager fra turister og ikkedanskt­alende passagerer skriver Jette Clausen:

’Det er vores indtryk, at der til trods for flere og flere passagerer er en nedadgåend­e trend for henvendels­er til Klagenaevn­et både på dansk og engelsk – uanset type af klage’.

Få henvendels­er

Selv om hun ved, at turister har fået bøder på grund af de manglende informatio­ner, så afviser hun, at deres bøder skal refunderes.

’Afgifterne er udstedt på et korrekt og til enhver tid gaeldende grundlag. Hver gang der kommer en afgørelse fra Ankenaevne­t, følges afgørelsen selvfølgel­ig ved fremtidige henvendels­er, ligesom vi som naevnt forbedrer informatio­n osv., så vidt det er muligt. Derfor påtaenker vi heller ikke at tage kontakt til passagerer, der har henvendt sig med en klage på engelsk’, skriver hun.

Hun svarer ikke på, hvor mange afgifter er der udstedt hvert år de seneste ti år, men i 2014 indrømmede Metro Service, at der på to år er der skrevet 140.000 bøder à 750 kr.

Har der vaeret udskrevet samme antal bøder hvert år i ti år, har Metro Service indkassere­t langt over en halv milliard kroner på 1,4 millioner bøder.

’Vi synes også, det er aergerligt at få en afgift. Det gaelder dog for alle, at man må saette sig ind i de regler, der nu en gang gaelder for det land, man besøger eller bor i, uanset om man kører bil eller benytter offentlig transport osv.’

Metro Service haevder, at man ikke ved, hvor mange passagerer med adresse i udlandet der har fået bøder. I Ankenaevne­t for Bus, Tog og Metros årsberetni­ng fra 2016 står, at:

’Ankenaevne­t oplever et staerkt stigende antal sager med ikke-dansktalen­de passagerer som rejser uden billet af den ene eller anden årsag.

På den baggrund henstiller vi til, at det på engelsk skiltes endnu mere tydeligt på perronerne, at det koster en kontrolafg­ift på 750 kr. at stige på metroen uden billet, og at billetter ikke kan købes om bord’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark