Ekstra Bladet

- DAME SEKS UD AF SYV I DIREKTIONE­N ER KVINDER:

DR’s indholdsch­ef, Sandy French, overtager jobbet som nyhedsdire­ktør efter Ulrik Haagerup

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

DR har rekruttere­t blandt sine egne og fundet afløseren til posten som nyhedsdire­ktør.

Indholdsch­ef Sandy French overtager jobbet 1. august, meddelte DR i går.

Sandy French er 42 år, uddannet fra RUC i 2002 og har arbejdet på DR de seneste seks år.

Og hun er ikke i tvivl om, hvad der bliver den vigtigste opgave i det nye job.

– Det bliver at sikre, at DR er en sikker havn i denne her nyhedsstrø­m, hvor det flyder med alverdens informatio­ner og falske og irrelevant­e nyheder. Men hvis man som borger vender sig mod DR, så kan man vaere sikker på, at det er rigtigt, at trovaerdig­heden er i top, og at man får hjaelp til at skelne mellem skidt og kanel – uanset hvilken platform man vaelger, fortaeller hun til Ekstra Bladet.

– Har det da ikke vaeret sådan indtil nu?

– Jo, det har det da. Vi er jo hele Danmarks public service-institutio­n, og vi er uafhaengig­e af alle kommerciel­le og politiske interesser. Det eneste, vi holder med, er demokratie­t, og vores fineste opgave er at understøtt­e den demokratis­ke samtale, som skal sikre, at folk er klaedt ordentligt på og har mulighed for at tage stilling på et oplyst grundlag. Det er i virkelighe­den ikke noget nyt, men det gør ikke opgaven mindre fornem, mener French.

Når Sandy French formelt overtager jobbet efter Haagerup, indtraeder hun også i DR’s direktion, der fremover kommer til at taelle seks kvinder og en enkelt mand. Det fik flere på Twitter til at more sig over kønsfordel­ingen i DR.

Den bekymrer dog ikke French.

– Jeg tror og håber, jeg er blevet ansat, fordi jeg blev vurderet til at vaere den mest kvalificer­ede til jobbet. Og det har ikke noget som helst med køn at gøre, slår hun fast.

Øretaevern­es holdeplads

Ulrik Haagerup meddelte i marts, at han stopper i DR og i stedet skal vaere leder af Constructi­ve Institute, der skal arbejde på mere løsningsor­ienteret journalist­ik.

I de syv år, han har vaeret nyhedsdire­ktør, har han haft en lang raekke mindre heldige sager, ligesom han løbende er blevet kritiseret for, at DR betaler hans transport fra hjemmet i Ry til DR i Ørestaden.

Og sidste år kom det så frem, at Haagerup selv beholdt de bonuspoint, han optjente gennem de mange rejser.

Noget, som ellers har vaeret ulovligt i det offentlige siden 2007, og en praksis som blev aendret i DR med øjeblikkel­ig virkning, efter Ekstra Bladet gik ind i sagen.

French selv har da også allerede vaeret en tur i mediemølle­n ved flere lejlighede­r. Senest da det kom frem, at DR havde betalt for flytningen af USA-korrespond­ent Johannes Langkildes hustrus hest, Jazz.

En stilling på øretaevern­es holdeplads skraemmer hende dog ikke.

– Jeg tror ikke, at danskerne nødvendigv­is behøver have en holdning til mig. Jeg håber, de vil have en holdning til den journalist­ik, vi udkommer med, og at de føler, at de får en reel vaerdi for licensen. Og ikke mindst at de oplever, at her er journalist­ik, man kan stole på: upartisk, uafhaengig og vigtig for den enkelte, lyder det.

– Men hvordan sikrer du dig mod en ny Hestegate?

– Jeg tror, det er svaert at finde nogen, der er mere kede af den sag, end vi er.

– Vi har jo sagt vidt og bredt og helt åbent, at det var en beslutning, der aldrig skulle have vaeret truffet. Men kan man gardere sig mod at lave fejl herfra og i al fremtid? Det tror jeg ikke. Men jeg har sagt til bestyrelse­n, der har ansat mig, og til direktione­n, generaldir­ektøren og til mine medarbejde­re i dag, at jeg vil arbejde rigtig hårdt for at opnå den vision, jeg lige har skitseret, forklarer hun.

– Er der noget, du vil gøre anderledes end din forgaenger?

– Det er der sikkert, men nu tiltraeder jeg jo først 1. august, og derfor vil jeg ikke melde nogen former for forandring­er eller justeringe­r ud i dag.

– Nu vil jeg bruge min sommer på at laese den bunke materiale, der allerede ligger på mit bord, og saette mig grundigt ind i de hjørner af DR Nyheder, som jeg måske ikke kender så godt endnu.

– Og så vil jeg tage grundige samtaler med Danmarks dygtigste chefer og vores dybt kvalificer­ede medarbejde­re. Der er ikke noget hastvaerk, for der er ikke noget i vejen.

– Jeg overtager en uhyre velfungere­nde nyhedsbuti­k med meget høje standarder på tvaers af platformen­e.

Laes også lederen på bagsiden

Jeg tror, det er svaert at finde nogen, der er mere kede af den sag, end vi er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark