Ekstra Bladet

Naiv og blåøjet

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Kan man forstille sig, at kronprins Frederik er blevet konge, inden de naeste otte år er omme, hvor han gladelig vil vaere medlem af denne sportsklub, som er så infiltrere­t af korruption iblandet en del politik og dopingskan­daler?

Sidst gik han regeringen imod og sagde ’yes, det er fint med russiske atleter, der har indtaget lidt for meget af noget meget ulovligt’. Er det en sidebeskae­ftigelse, han vil varetage, fordi han tror, det er på linje med mor Margrethes hobby – malerier eller broderier til bisperne?

Mener Frederik, at det er en hobby, som han kan sidestille med sin far Henriks skulpturel­le, store uformelige figurer eller små, franske digte, så er kronprinse­n mere blåøjet eller naiv, end det er tilladt selv for en tronfølger.

Har kronprins Frederik aldrig taenkt over, at han sender nogle dårlige signaler ved at stå i spidsen for den store komité? Jeg tilstår, at jeg ikke ved en papand om, hvorvidt denne konstellat­ion kan ophaeves med kort varsel, eller om han er bundet i otte år. Udmaerket, at Frederik er sportsglad, men skulle hans rådgivere ikke have taenkt sig om og sagt tydeligt nej til en ny omgang plat og humbug, som IOC så rigeligt er fyldt med? Karl Schmidt Christense­n mener, at alt for mange studenter betaler alt for meget for den traditions­rige studenterk­ørsel.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark