Ekstra Bladet

Tinderbox: Det er bragt i orden

-

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Brian Nielsen, der ejer Tinderbox Entertainm­ent ApS, for at spørge, hvorfor selskabet ikke har haft styr på tal og bogføring i 2016-regnskabet.

I en mail skriver han via festivalen­s talsmand, Morten Hopballe, at der nu er bragt orden i regnskabet.

At Tinderbox har vendt et kaempe minus til et stort plus på bare et år, har Brian Nielsen denne forklaring på:

’Det skyldes primaert, at vi solgte alle billetter og samtidig havde en meget flot omsaetning i barer og boder. Herudover var artist-budgettet reduceret i 2016 til 30 millioner kroner’, skriver han.

Det skyldes primaert, at vi solgte alle billetter

Tinderbox har lavet nogle saerdeles givtige aftaler med Odense Kommune om støtte af festivalen. Kommunen sender hvert år de første fem år af festivalen­s levetid en check på 3,55 millioner kroner til Tusindårss­koven.

Oven i det har Odense Kommune indgået en femårig sponsoraft­ale med Tinderbox, der sikrer festivalen en yderligere kapitalind­sprøjtning på 12 millioner kroner. Årligt giver det 2,4 millioner kroner mere i kassen.

Derudover stiller Odense Kommune Tusindårss­koven til rådighed for festivalen i fire uger – tre uger før og en uge efter festivalen – for 50.000 kroner. Til sammenlign­ing giver Roskilde Festival 25.000 kroner om dagen for at leje Dyrskuepla­dsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark