Ekstra Bladet

VAR STUDENT I TO UGER – SÅ TOG SKOLEN HUEN FRA HENDE Jeg knaekkede helt sammen

Louise mangler et valgfag for at gennemføre uddannelse­n, selv om skolen selv har tilrettela­gt hendes fag

- AMANDA H. ALBERTS PRIVATFOTO PRIVATFOTO aha@eb.dk

7. juni troede Louise Rasmussen, at hun var blevet student fra København Syd HF, da hendes fireårige søn satte studenterh­uen på hendes hoved, og familie og venner stod med flag og blomster foran eksamenslo­kalet.

Siden er hun blevet fejret med brunch og fest, og lettelsen over, at tre års hårdt arbejde er slut, har ikke vaeret til at skjule.

– Jeg var så lykkelig og lettet. Og min familie var så stolte og ønskede mig tillykke, siger Louise Rasmussen.

Men i mandags blev al glaede alligevel revet itu, da skolen pludselig påstod, at Louise ikke havde gennemført hele uddannelse­n.

Skolen overså fag

– Jeg knaekkede fuldstaend­ig sammen. Jeg kunne ikke forstå, at det var rigtigt. Der måtte vaere sket en fejl, siger Louise Rasmussen.

Hun skyndte sig at tage fat i skolen, for hun var overbevist om, at der var sket en fejl. Men den var god nok, Louise manglede et valgfag på c-niveau for at bestå.

– Sidste år skulle jeg vaelge et nyt fag på b-niveau, hvor jeg fik mulighed for at haeve psykologi fra c til b. Problemet var bare, at jeg så mistede psykologi som mit c-niveau-fag og derfor skulle tage et nyt. Men det var der ingen, som fortalte mig, siger Louise.

Selv om den unge mor blev vejledt af sin studievejl­eder til at kunne tage psykologi, og hun ikke blev informeret om at skulle tilføje et nyt fag, er det i sidste ende gået ud over Louise, som i dag ikke kan kalde sig student alligevel.

Dybt beklagelig­t

– Det er jo så pinligt. Nu er jeg blevet fejret, og alle tror, jeg er student, og så har jeg pludselig ikke gennemført uddannelse­n, siger hun.

I går tog Louise Rasmussen kontakt til skolen for at høre om sine muligheder. Hvad skulle hun gøre med de uddannelse­r, hun havde søgt ind på, som kraevede en fuld hf, og hvordan kunne skolen

Nu er jeg blevet fejret, og alle tror, jeg er student, og så har jeg pludselig ikke gennemført uddannelse­n

Louise Rasmussens søn satte huen på sin mors hoved 7. juni, men en fejl fra skolens side betyder, at hun alligevel ikke er blevet student. Louise modtog med glaede både hue og studenterb­evis, men har nu fået at vide, at hun alligevel ikke er helt faerdig med uddannelse­n – hun mangler nemlig et enkelt fag. lave en så fatal fejl?

– Det er slet ikke i orden, at en vejleder kan komme med forkerte råd. Og det er dybt beklagelig­t og uheldigt, siger skolens rektor, Peter Zinckernag­el.

Han vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men forholder sig generelt til problemsti­llingen.

– Sker det, at en elev kommer i en situation som denne, gør vi selvfølgel­ig alt for at hjaelpe eleven videre hurtigst muligt. Vi bliver nødt til at holde os inden for loven, så vi kan ikke udstede et

falsk bevis, så derfor prøver vi at finde en løsning.

Skolen tilbyder tre muligheder. Enten at eleven gennemføre­r et forløb på 75 timer.

Det kunne vaere i idraet, hvor der ikke er eksamen. Det vil skolen forsøge at gennemføre inden fristen for videregåen­de uddannelse­r 5. juli.

En anden udvej kunne vaere, at eleven bliver selvstuder­ende over sommeren og tager en sygeeksame­n i august.

Til sidst kan eleven tage et

– Hvordan kan andre elever stole på jeres studievejl­edere, når en fejl som denne kan opstå?

– Det kan de godt, fordi vi har rigtig mange elever igennem hvert år, og det er meget sjaeldent, der sker fejl. Men det er klart, vi vil se på traeningen af vores vejledere fremover, siger rektoren.

Menneskeli­gt at fejle

Over for Louise Rasmussen undskyldte skolen også og gav hende samme løsningsfo­rslag, som rektoren fortalte

til Ekstra Bladet.

Selv om hun er ked af det og bitter over fejlen, er hun glad for skolens indstillin­g og villighed til at hjaelpe i dag.

– Mennesker kan fejle, og fordi det virker, som om de ihaerdigt prøver at finde en løsning, kan jeg ikke andet end at tage det, som det kommer, siger Louise.

Nu håber Louise Rasmussen, at fejlen ikke kommer til at stå vejen for drømmen om at blive paedagog.

 ??  ?? Hue-løs
Hue-løs
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark