Ekstra Bladet

Riis forventer million-lodseddel fra Bagger

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

Få måneder inden Stein Bagger stak af til Dubai og flygtede videre til USA, var han parat til at smide mellem 30 og 40 mio. sponsorkro­ner i Bjarne Riis’ cykelhold.

Plaster på såret

Men i december blev svindlen i IT Factory afsløret, og Bjarne Riis måtte se langt efter pengene, som de to ellers havde fortalt om på et stort anlagt pressemøde i september 2008.

Nu ser det imidlertid ud til, at Bjarne Riis kan se frem til at få et plaster på såret. I hvert fald fremgår det af den tidligere cykelrytte­rs seneste regnskab, at der er forventnin­ger om, at Bjarne Riis’ selskab modtager 9,4 mio. kr. fra konkursboe­t.

Når et selskab går konkurs, er det muligt at gøre et krav gaeldende i konkursboe­t, hvis man har penge tilgode, hvilket Bjarne Riis har gjort.

Og da der sidste år blev indgået forlig mellem konkursboe­t og det tidligere KPMG revisionss­elskab på 333 mio. kr., er der i dag kommet penge i konkursboe­t til at udbetale såkaldt dividende.

Det er da også tydeligt, at Bjarne Riis ikke just har haft de mange millioner med i budgettern­e frem til nu.

Vaesentlig usikkerhed

’Grundet vaesentlig usikkerhed omkring dividenden­s størrelse, har man ikke tidligere indregnet et krav i årsregnska­bet for Group Riis ApS, hvorfor årets resultat før skat er positivt påvirket af indregning­en af dividende på 9,4 mio. kr.,’ lyder det i regnskabet.

Revisionss­elskabet KPMG er efter IT Factory-skandalen fusioneret med selskabet Ernst & Young, men det er imidlertid ikke den nye selskabsko­nstruktion, der kommer til at betale regningen.

Tvaertimod har tidligere KPMG-partnere lavet selskabet CJ Partnershi­p, som kommer til at betale regningen på de 333 mio. kr., efter at kammeradvo­katen havde kraevet en erstatning på 987 mio. kr.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Riis. Bjarne Riis’ selskab forventer at modtage 9,4 mio. kr. fra konkursboe­t efter IT Factory.

 ?? FOTO: LARS RØNBØG/SPORTSAGEN­CY ??
FOTO: LARS RØNBØG/SPORTSAGEN­CY

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark