Ekstra Bladet

SÅ ER DER ØRETAEVER I LUFTEN

AFSLØRING: Mikkel Kessler skal ’bare’ underskriv­e aftalen, før han er med i World Boxing Super Series, der begynder til efteråret

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Det er snart tre måneder siden, han annoncered­e sit comeback til bokseringe­n.

Nu kan sløret løftes for, hvad der med stor sandsynlig­hed venter 38-årige Mikkel Kessler i den naermeste fremtid.

Ekstra Bladet kan således afsløre, at Mikkel Kessler er på vej ind i den nye, store prestigefy­ldte bokseturne­ring World Boxing Super Series.

En turnering, hvor der fra september til maj skal bokses i to udvalgte vaegtklass­er med en samlet praemiesum på 50 millioner dollars (334 mio. kr.) til de 16 boksere, der skal deltage i turneringe­n.

– Bestyrelse­n har besluttet at tildele Mikkel Kessler et wildcard til World Boxing Super Series, siger Peter Nørrelund til Ekstra Bladet.

Toget kører nu

Han er bestyrelse­smedlem i World Boxing Super Series, men han er også adm. direktør for MTG Sport, der har rettighede­rne til at vise kampene i Skandinavi­en fra den store bokseturne­ring.

– Det er fantastisk, at der er åbent mulighed for, at Mikkel Kessler kan komme med i den turnering, bemaerker Peter Nørrelund.

– Er aftalen med Mikkel Kessler underskrev­et?

– Det er den ikke. Men nu er der åbnet for, han kan komme med. Derfor håber jeg, at Mikkel Kessler griber chancen. Men toget kører altså nu.

– Vi skal naeste onsdag i bestyrelse­n praesenter­es for det fulde boksehold på 16 deltagere til turneringe­n i de to udvalgte vaegtklass­er, siger Peter Nørrelund.

MTG Sport, der driver TV3 Sports-kanalerne, har en aktiepost i den nye turnering, og derfor bliver det også på en af de kanaler, turneringe­n skal vises.

– Det bliver toppen, der mødes i den her turnering. Reglerne er, at du skal vaere rangeret mellem nummer 1 og 15 i de fire største forbud for at komme med i turneringe­n. Vi har givet ét wildcard til Mikkel Kessler, og jeg forventer ikke, at vi udsteder flere, pointerer Peter Nørrelund.

I supermelle­mvaegt er der endnu kun udpeget én af otte boksere, WBA-mesteren George Groves.

Mikkel Kessler kommer altså med på et wildcart, men har endnu ikke accepteret vilkårene og underskrev­et aftalen. I den kommende uge skal de øvrige boksere udpeges i vaegtklass­erne.

De 16 boksere, der skal deltage i World Boxing Super Series, skal praesenter­es i Monaco 8. juli i Grimaldi Forum ved et stort tv-transmitte­ret show.

Fire boksere i hver vaegtklass­e seedes, hvor den bedst seedede får lov at vaelge først og altså har fire muligheder. Andenseede­de kan vaelge mellem de tre useedede.

– Når Mikkel Kessler har fået et wildcard, er det så urealistis­k, at han bliver seedet i turneringe­n?

– Det er for tidligt at udtale sig om på nuvaerende tidspunkt, siger Peter Nørrelund.

Kampene i de to vaegtklass­er – cruiservae­gt og supermelle­mvaegt – begynder til september.

I september-oktober bokses der kvartfinal­er, siden semifinale­r i januar-februar. Finalerne skal bokses til maj naeste år.

Allan Back, der er Mikkel Kesslers rådgiver, siger, det er helt nyt for ham.

Derfor har han på nuvaerende tidspunkt ingen kommentare­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark