Ekstra Bladet

Dänemark Dänemark Alles ist Vorbei 0 3

- 0-3

Davie Selke (53), Marc-Oliver Kempf (73), Nadiem Amiri (79). Danmarks EM-rolle udspillet ------------------------------

KRAKOW (Ekstra Bladet): 25 år efter Danmark vandt EM med den historiske finale-triumf mod Tyskland fik vores naboer mod syd en solid revanche, da de rød-hvide blev ekspederet ud af U21 som første nation efter et 3-0nederlag.

Et nederlag som gør ondt på selvforstå­elsen blandt danskerne, som isaer i første halvleg skal roses for en staerkere og mere modig indsats, end de leverede mod Italien i den første kamp.

Det viste sig imidlertid ikke tilstraekk­eligt, da danskerne i et dejavu fra åbningskam­pen mod Italien blev presset voldsomt ned i minutterne efter pausen og det pres kulminered­e, da Yussuf Poulsens holldkamme­rat fra Leipzig, Davie Selke, med en kølig afslutning lagde bolden ind over Jeppe Højbjerg til 1-0.

På forhånd havde landstraen­er Niels Frederikse­n slået fast, at det ville vaere ’selvmord’ at gå ud og angribe tyskerne.

Og Stefan Kuntz’ drenge var beviseligt en overvaelde­nde offensiv maskine som kampen skred frem, men så laenge, at danskerne havde kraefter til at føre angrebene igennem, så var det gennemgåen­de indtryk faktisk, at det naermere var selvmord ikke at angribe tyskerne.

Kraefterne slap op

Det var når tyskerne ikke blev forstyrret i bagkaeden og opspillet, at de for alvor skabte problemer for danskerne.

Og det glemte danskerne som anden halvleg skred frem. Kraefterne slap op, og kvalitets-niveauet mellem en flok håbefulde drenge med postnummer Superligae­n og Postleitza­hl Bundesliga åbenbarede sig.

Et par gode frisparksm­uligheder lige uden for feltet blev ikke udnyttet til udlligning. Taettest kom Kenneth Zohore, da han fandt et hul i den tyske mur.

Og så gik det helt galt, da først Marc-Oliver Kempf helt fri kunne banke et hjørnespar­k ind til 2-0, og kort efter blev cifrene hårde 3-0, da indskifted­e Nadiem Amiri gjorde det til 3-0 med 12 minutter igen.

Tyskerne skabte kampen igennem masser af chancer, men indtil det gik galt lige efter pausen, så var det faktisk en helt anden oplevelse at se holdet matche tyskerne, end det havde vaeret at se dem mod Italien i søndags.

Vaek var det uambitiøse boldtrille­ri fra åbningskam­pen mod Italien. I stedet for at luske mod et aereløst exit fra EM, så skød Niels Frederikse­ns tropper brystet frem og lignede fra første fløjt et hold, der ville spille den utopiske chance mod Serge Gnabry, Maximilian Arnold og alle de andre tyske Bundesliga-stjerner.

Duelund fra start

Raffinered­e Lucas Andersen var blevet pillet ud af startforma­tionen til fordel for vaevre og arbejdsomm­e Mikkel Duelund.

En inspireret rokade fra U21-landstraen­eren, der fik en spiller ind i opgøret som kunne matche tyskernes tempo og fik gang på gang generet tyskernes opspil, så danskerne kunne få nogle af de omstilling­er, som havde vaeret en mangelvare mod Italien.

Og pludselig begyndte Marcus Ingvartsen også at ligne det han er – en topscorer i Superligae­n, som de mange Bundesliga-bosser på tribunen stadig overvejer at byde på.

Fra at vaere et uanvendeli­gt aktiv mod Italien var Ingvartsen pludselig en trussel. Et hovedstød taet under mål kunne han ikke dirigere ned under overligger­en. Og da han fik muligheden i en omstilling, så huggede han til som en aegte afslutter nu gør – dog uden den fornødne kvalitet.

Danskerne havde muligheder­ne før pausen. De turde spille mod tyskerne.

Som forventet var de oppe mod overmagten, men de viste Tyskerne var en for stor mundfuld for de danske U21-spillere. Med et 0-3-nederlag er vores rolle ved EM udspillet. Nu mangler der en betydnings­løs kamp på lørdag mod Tjekkiet.

Højbjerg ................ Jeppe 3 FrederikHo­lst .................. 2 Patrick Banggaard ......... 2 Andreas Maxsø ............... 2 Jakob Blåbjerg ................. 2 Christian Nørgaard ......... 2 LasseVigen ..................... 2 Mikkel Duelund ............... 2 Andrew Hjulsager ...........

3 Marcus Ingvartsen .......... 1 Casper Nielsen ................

3 Kenneth Zohore ..............

4 Mads Pedersen ............... 2

De rødhvide blev ekspederet ud af U21 som første nation efter et 3-0-nederlag

modet til at kopiere heltene fra 1992 ... denne gang dog uden happy end.

Dänemark, Dänemark... Alles ist Vorbei.

 ?? FOTO: ANDERS KJAERBYE ?? Nederen
FOTO: ANDERS KJAERBYE Nederen
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark