Ekstra Bladet

HAMBORG -

KAOS AF VOLD OG HAERVAERK: Flere end 200 betjente er blevet såret under sammenstød med demonstran­ter ved G20-topmødet

- Ritzau

203 personer er blevet anholdt, siden de første demonstrat­ioner mod weekendens G20-møde begyndte i Hamborg, og mindst 213 politibetj­ente er blevet såret i de voldelige demonstrat­ioner. Antallet ventes at stige i løbet af weekenden.

Hamborg Politis talsmand, Timo Zill, blev selv angrebet af demonstran­ter torsdag. Til avisen Bild siger han, at byens politistyr­ke aldrig før har ’oplevet så meget had og vold’.

G20-topmødet, hvor de 19 vigtigste industrila­nde og vaekstøkon­omier samt EU deltog, blev indledt fredag og afsluttede i går.

Op mod 100.000 ventes inden da at tage del i en raekke demonstrat­ioner under navnet ’Velkommen til helvede’. De blev indledt torsdag.

Tåregas og vandkanone­r har vaeret i brug mod demonstran­terne, der har sat ild til biler og kastet med fyrvaerker­i mod betjente.

Brandvaese­n og redningsfo­lk har indtil videre vaeret tilkaldt flere end 200 gange i Hamborg alene fredag og lørdag i forbindels­e med demonstrat­ionerne.

Redningsho­ld har vaeret tilkaldt 126 gange. Og byens brandvaese­n har slukket 70 ildebrande – nogle små, andre store.

Ved nogle udrykninge­r har det vaeret nødvendigt, at politiet først afsikrede området, før brandvaese­net kunne få lov til at komme ind i området.

20.000 betjente har vaeret på standby. Den store politistyr­ke er klar til at skride ind mod demonstran­terne med pansrede køretøjer, helikopter­e og droner, der kan bruges til overvågnin­g.

 ?? FOTO: AP FOTO: AP FOTO: AP ?? Barrikader i brand i Hamborg i går, hvor hundredvis af politifolk blev såret. Der er INTET, der ikke er smadret efter haervaerke­t i et supermarke­d. Den danske afdeling af Flying Tiger i Hamborg gik ikke fri.
FOTO: AP FOTO: AP FOTO: AP Barrikader i brand i Hamborg i går, hvor hundredvis af politifolk blev såret. Der er INTET, der ikke er smadret efter haervaerke­t i et supermarke­d. Den danske afdeling af Flying Tiger i Hamborg gik ikke fri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark