Ekstra Bladet

GHETTODREN­GE PANDEDE ERLING NED FOR EN CIGARET

DE SKAL BARE UD: Erling Hansen har ingen medlidenhe­d med familierne til to indvandrer­drenge, som har fået ophaevet deres lejemål efter voldsdom

- ULRIK BACHMANN FOTO: JONAS OLUFSON ulba@eb.dk

Da 65-årige Erling Hansen var vicevaert på Motalavej i Korsør, elskede han alt ved området. Det gør han ikke mere. 12. marts 2016 klokken 19.30 smadrede en gruppe indvandrer­drenge invalidepe­nsionisten­s opfattelse af kvarteret.

Og de smadrede også hans høreappara­t.

Overfaldet skete på p-pladsen ved Lidl, hvor Erling sad og ventede i sin nyindkøbte Nissan Qashqai, mens hans kone, Hanne, var inde i butikken for at købe en pose kartofler. Lidl havde på grund af ballade med unge lømler hyret en vagt inde i butikken. Men vagten så ikke, hvad der skete.

– Jeg sad med åbent vindue og røg en cigaret. Så kom en flok på otte ti stykker hen til mig. En spurgte, om jeg gav en cigaret. Så sagde jeg ’nae, det gør jeg ikke. Du kan selv købe dine cigaretter’, siger Erling Hansen.

Et par på hovedet

På et splitsekun­d aendrer stemningen sig, og Erling Hansen opdager lige pludselig, at et par drenge fra flokken bliver naergående.

– En stikker hovedet ind ad vinduet. Ham skubber jeg ud med min krykke og siger ’du kan godt forsvinde’. Hvad han havde i haenderne, ved jeg ikke, Men jeg får en stor flaenge i tommelfing­eren, fortsaette­r Erling Hansen.

Samtidig springer en anden fra flokken op bag på bilen. Det får Erling Hansen til at blive gal. Han stiger ud.

– Jeg ved godt, at nu får jeg nok et par på hovedet. Men jeg har det også sådan, at jeg må gøre noget for at undgå, at de alle hopper op på taget.

– Først er der en, der sparker efter mig. Ham slår jeg vaek med krykken. Men så bliver jeg knaldet ned bagfra af ham, der hoppede op på bilen, forklarer Erling Hansen.

Falder omkuld

Slaget får Erling Hansen til at falde omkuld. Og han taber sit høreappara­t.

– Så er jeg egentlig klar til at give den første, der kommer, en på skallen med krykken. Men så kommer min kone ud, netop som jeg er kommet op på det ene knae, siger Erling Hansen.

Det er et frygteligt syn, der møder hende. Erling Hansen bløder kraftigt. Hanne Hansen vender med det samme om og går ind til Lidl-vagten og beder ham om at hjaelpe.

Da hun kommer ud med vagten halsende efter sig, stikker flokken af indvandrer­drenge af

Først er der en, der sparker efter mig. Ham slår jeg vaek med krykken. Men så bliver jeg knaldet ned bagfra

Erling Hansen får behandling på skadestuen. Høreappara­tet bliver fundet senere på p-pladsen. Men der manglede en knop på den ene. Den fandt Erling Hansen selv senere ved et tilfaelde.

– Det viste sig, at jeg var blevet knaldet så hårdt på hovedet, at den var røget ind i min øregang, siger han.

To af drengene er midt i juni blevet dømt for overfaldet og for et røveri mod en Securitas-vagt ved et beboerhus på Motalavej senere på aftenen. Her havde de truet vagten med en hundepropp­istol. Vagten troede, det var et rigtigt våben. Drengene stak af med fastelavns­ris og gjorde sig dermed skyldige i røveri.

Øjne på stilke

Drengene fik en dom på et års faengsel hver. Tre måneder skulle afsones, mens ni måneder blev gjort betinget.

For Hanne og Erling har oplevelsen aendret meget.

– Jeg er nok den, der er mest påvirket, siger Hanne Hansen.

– Man bliver lidt usikker. Hvad kan de ikke finde på? Kan de finde på at opsøge en? Man har hele tiden øjnene på stilke, siger Erling Hansen.

Hvad kan de ikke finde på? Kan de finde på at opsøge en? Man har hele tiden øjnene på stilke

 ??  ?? Erling Hansen sad i sin bil uden for Lidl og røg en cigaret, da han blev overfaldet af en flok unge lømler.
Erling Hansen sad i sin bil uden for Lidl og røg en cigaret, da han blev overfaldet af en flok unge lømler.
 ??  ?? Overfaldet skete her foran Lidl, hvor Erling Hansen ventede i sin bil, mens han kone, Hanne, var inde at handle.
Overfaldet skete her foran Lidl, hvor Erling Hansen ventede i sin bil, mens han kone, Hanne, var inde at handle.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? To familier har fået opsagt deres lejemål på Motalavej i Korsør efter overfaldet på Erling Hansen. Familierne har nu hyret en advokat for at slippe for at blive smidt ud.
To familier har fået opsagt deres lejemål på Motalavej i Korsør efter overfaldet på Erling Hansen. Familierne har nu hyret en advokat for at slippe for at blive smidt ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark