Ekstra Bladet

Familier smidt ud – naegter at flytte

-

Boligforen­ingen Boligkorsø­r har smidt familierne til de dømte drenge ud fra deres lejlighede­r på Motalavej, men familierne naegter at flytte. Det oplyser boligforma­nd Ebbe Jens Ahlgren til Ekstra Bladet.

I stedet har hver familie hyret en advokat. Og advokaten har meddelt boligselsk­abet, at man ikke uden videre vil acceptere ophaevelse­n af lejemålet. I stedet vil man have sagen indbragt for boligrette­n, så en dommer kan tage stilling til, om man overhovede­t må smide hele familier ud, når det kun er et enkelt medlem af familien – i dette tilfaelde teenagebør­n – som er blevet dømt for vold i naerområde­t.

Vil statuere et eksempel

Ekstra Bladet har henvendt sig til begge familier. De giver udtryk for, at de ikke ønsker at bidrage til artikler i Ekstra Bladet. Advokat Martin Andersen fra Advokatfir­maet Storm & Thygesen repraesent­erer den ene familie.

– Det signal, boligforen­ingen sender, virker på mig, som om der skal statueres et eksempel. Jeg synes, det går for vidt. Og jeg ser frem til retssagen, siger Martin Andersen.

Mens Ebbe Jens Ahlgren oplyser, at han har bred opbakning fra Motalavejs beboere til at ophaeve lejemålet for at skabe tryghed, så er der enkelte, som synes, det er urimeligt at saette hele familier på gaden.

Urimelig behandling

Heriblandt Preben Kristianse­n, som har boet på Motalavej i 22 år.

– De har fået deres domme. De har udstået deres straf og har en betinget dom haengende over hovedet. Jeg synes, det er urimeligt, at de skal have den tillaegsst­raf af en boligforma­nd, som ønsker et par lejere på trofaehyld­en, siger Preben Kristianse­n til Ekstra Bladet.

Han mener også at vide, at drengenes faedre har vaeret med i den såkaldte faedregrup­pe, der går rundt i kvarteret og sørger for tryghed.

Opdragelse er gået galt

Erling Hansen har sin mor på 100 år boende på et plejehjem på Motalavej. Han er ikke i tvivl om, hvad der bør ske med drengene og deres familier.

– De skal ud. Og det er da lidt paradoksal­t, hvis drengenes faedre har vaeret med i en gruppe, der skulle sørge for at få de unge til at opføre sig ordentligt. De har jo åbenbart ikke opdraget deres egne børn godt nok, siger Erling Hansen.

 ??  ?? Preben Kristianse­n har boet på Motalavej i 22 år. Han synes, det er urimeligt, at overfaldsm­aendene skal have en tillaegsst­raf ved at blive smidt ud af deres lejlighede­r.
Preben Kristianse­n har boet på Motalavej i 22 år. Han synes, det er urimeligt, at overfaldsm­aendene skal have en tillaegsst­raf ved at blive smidt ud af deres lejlighede­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark