Ekstra Bladet

Brokkerøve fik ikke medhold

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

Brok-amok!

Så har en dommer i Pakkerejse-Ankenaevne­t atter banket i bordet og slået fast, at danske chartertur­ister må tåle, at ikke alt på ferien fungerer så problemfri­t som her i det velordnede Nordvesteu­ropa.

Et par havde betalt blot 8500 kroner for en uges ferie på Nordcypern inklusive fly, all inclusive-forplejnin­g og ophold på et dobbeltvae­relse på et såkaldt trestjerne­t hotel.

Forliste feriedrømm­e

De forventede nu en drømmeferi­e, men blev skuffede og fremsatte en endeløs raekke af argumenter for, at de skulle have 4500 kroner i kompensati­on. Eksempelvi­s: ’Eftermidda­gssnacks bestod af kage, hvilket i realiteten også er okay, såfremt det så kan tilbydes i hele perioden’, skriver de med henvisning til, at de var blevet lovet snack i en time – men kagen var spist efter 10-15 minutter.

’Dette scenarie forekom alle dage’, skriver parret, som også oplevede, at gaesterne åd den eneste kødret, så der ikke var mere tilbage.

Maden sveder

De brokkede sig også over, at personalet ’tilsynelad­ende ikke havde forstand på, hvordan varme og kolde retter skal behandles eller opbevares, samt hvor laenge det må stå ude. Det står typisk ude uden overdaekni­ng og sveder’.

De påstod endvidere, at personalet ikke vaskede haender, og over, at ’glas, tallerkner, bestik osv. kun blev vasket eller skyllet af i hånden i koldt eller lunkent vand med en anelse saebe, hvorefter det straks tages i brug igen uden yderligere behandling. Dette er decideret sundhedssk­adeligt og en potentiel stor bakteriebo­mbe’, mente det.

Den var tillige gal med vandet på hotelvaere­lset, som var enten koldt eller lunket, skrev de, og endelig klagede de over, at lokummet ikke kunne skylle ud.

Nu forsikrede rejseburea­uet Turistrejs­er over for Pakkerejse-Ankenaevne­t, at man havde gjort en ihaerdig indsats for under rejsen at stille parret tilfreds.

Tag det med ro

Og bureauet, som også udbyder gode fire- og fem-stjernede hoteller, dokumenter­ede, at parret var blevet advaret på forhånd.

I hotelbeskr­ivelsen under fakta-afsnittet gør vi opmaerksom på følgende omkring forholdene på Nordcypern:

’Udviklinge­n på Nordcypern er gået staerkt de senere år, men der er stadig langt til den strømlined­e og effektive livsstil, de fleste skandinave­r er vant til. De lokales forhold til tid er afslappet, og service og håndvaerk ikke altid på toppen, så det haender, at toilettet løber, håndtag sidder løst, strømmen forsvinder, og den trådløse forbindels­e til internette­t går ned. Det gaelder også på 4- og 5-stjernede hoteller. Gør som de lokale: Tag det med stoisk ro, og husk: Alle gør deres bedste.’

Bureauet havde altså modsat andre bureauer med andre ord aerligt forsøgt at afstemme forventnin­gerne på forhånd.

Så klagerne fik ikke medhold i kravet.

Bureauet havde, inden sagen gik i ankenaevne­t, kompensere­t parret med 400 kroner, fordi lokummet var udueligt, men ankenaevne­t forhøjede det beløb til 500 kroner, så parret fik 100 kroner ekstra ud af at føre klagesagen.

Fik sølle 225 kroner

Men det var alligevel en dårlig forretning:

’Da klageren i forhold til det fremsatte krav ikke har fået medhold i sin klage, tilbagebet­ales det indbetalte gebyr på 275 kr. ikke’, skriver ankenaevne­t.

Ergo: Parret blev tilkendt 500 kroner, men skulle betale 175 kroner og endte altså med en indtaegt på sølle 225 kroner. Noget mindre end kravet på de 4500 kr.

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Livet går lidt langsommer­e her.
FOTO: ALL OVER Livet går lidt langsommer­e her.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark