Ekstra Bladet

Medmennesk­elighed er en by i Rusland

- Daniella Laubech Bustrupgad­e 10 København V

Har vi i det hele taget nogle ansvarlige politikere i kommunerne og i Folketinge­t tilbage i dagens Danmark?

Det kan man spørge sig selv om, når en dame i min omgangskre­ds tvinges til flere jobsamtale­r og yderligere ekstra laegebesøg, endskønt selv en cykelsmed kan se, at hun aldrig kommer til at kunne arbejde.

Jeg er hverken sagsbehand­ler eller laege, men da jeg oplever denne dame (midt i 50’erne) en gang om ugen, så ville hun efter mit bedste skøn nok vaere et saerdeles dårligt ansaettels­esemne. Set ud fra, hvad en arbejdsgiv­er minimalt kan forvente af en medarbejde­r.

Damen er svaert overvaegti­g (måske af sygdom). Hun har skinne på det ene ben og specielle støvler på for i det hele taget at kunne støtte sig til sin rollator. Det eneste, hun kan, er at snakke fornuftigt.

Jeg hjaelper hende, hvis ikke der er Røde Kors-folk til stede på Fisketorve­t, hvor vi bliver kørt til denne ene gang om ugen.

Hun har også et kaempeprob­lem med komme ud af bussen igen, da der er to trin ned til asfalten. Hvad hun ellers fejler, må guderne vide, men nogen atlet bliver hun aldrig. Det er disse mennesker, man vil have i arbejde.

Damen her risikerer at få skåret i sin kontanthja­elp, hvis hun ikke kan få førtidspen­sion.

Jeg har lige siddet en stiv time og lyttet til tre kommunalpo­litikere. De formulered­e sig flot, men desvaerre er det kun spil for galleriet.

Medmennesk­elighed er en by i Rusland her i det før så trygge og dejlige Danmark. Gunnar K. Knudsen finder det forurolige­nde, at en politikomm­issaer ikke ved, hvad dokumentfa­lskneri er.

 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ??
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark