Ekstra Bladet

Vi skal passe på de unge mennesker

-

Jeg har brug for, at der bliver sat fokus på en forholdsvi­s ny uddannelse, som nok mest retter sig mod unge, usikre mennesker uden de store skolekunds­kaber.

Det drejer sig om Paedagogis­k Assistent-uddannelse­n, der tager godt to år. Min datter blev uddannet på Campus Carlsberg. Uddannelse­n er ikke SU-berettiget, men man modtager elevløn under hele uddannelse­n. Kommunerne står bag uddannelse­n og søger ofte efter elever, men efterlader de unge i arbejdsløs­hed efter endt uddannelse. Man vil ikke gøre brug af de unge mennesker i vores daginstitu­tioner. De skal have mere i løn end en medhjaelpe­r, men ikke så meget som en paedagog.

Når man kan få medhjaelpe­re til billigere penge, er det det, man benytter sig af. Samtidig er det ulovligt at ansaette en PAU i en medhjaelpe­r-stilling og med tilsvarend­e løn.

Vi har kigget efter stillinger med den naevnte uddannelse i hele Storkøbenh­avn siden november 2016, men har højst fundet tre annoncer, som selvfølgel­ig blev søgt, men intet hørt fra. Hvordan kan kommunerne og senest Gentofte Kommune søge efter elever, men ikke bruge dem. De unge får selvfølgel­ig et papir på noget, og så er det jo op til FOA efterfølge­nde at tage sig af de unge mennesker. Ulla Nør Ernie Wilkens Vej 11 København SV

 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ?? Ulla Nør frygter for de elever, der bliver efterladt til arbejdsløs­hed.
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN Ulla Nør frygter for de elever, der bliver efterladt til arbejdsløs­hed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark