Ekstra Bladet

MIN BEDSTE TEAMKAMMER­AT

ROMAIN GROSJEAN BUKKER: Kevin Magnussen er hans mest kompetente kollega, siden franskmand­ens Formel 1-karriere for alvor begyndte

-

SPIELBERG (Ekstra Bladet): For første gang i denne saeson kom begge Haas-racere problemfri­t gennem traeninger­ne. Desvaerre for teamet og Kevin Magnussen betød et knaekket baghjulsop­haeng, at franskmand­en holder blandt fjender på sjette startposit­ion. Han burde have haft selskab af sin danske teamkammer­at. Hidtil har Romain Grosjean kun sagt de obligatori­ske roser, når man spurgte ham til Kevin Magnussen. Efter tidtagning­en på Red Bull Ring lukkede han anderledes op for posen over for blandt andre Ekstra Bladet samt en raekke af de helt store motorsport­smedier.

– Det var en skam, vi mistede Kevin, for jeg tror også, han havde vaeret der. Vi har fulgt hinanden hele weekenden.

– Helt aerligt: Han er superhurti­g, siger Grosjean.

Rent faktisk har danskeren vaeret foran i samtlige traeninger og fører efter løbet i Aserbajdsj­an med et enkelt point i VM-stillingen.

– Folk har haft en forkert opfattelse af ham, og det overrasker mig. Han kaempede lidt med det i Australien, hvilket også overrasked­e mig, og jeg var lidt hurtigere i de første løb. Men han har vaeret hurtigere på nogle baner som Sochi, Barcelona og Baku.

– Her følte jeg mig tilpas og pressede den hårdt hele tiden, men han var der hele tiden. Han er den bedste holdkammer­at, jeg har haft igennem min ’anden’ karriere i Formel 1, siger Romain Grosjean.

Gør hinanden bedre

Franskmand­en hentyder til, at han i 2009 fik en halv saeson for Renault sat over for Fernando Alonso.

I 2012 begyndte hans anden og egentlige karriere i Formel 1. Siden da har Romain Grosjean delt garage med Esteban Gutiérrez, Pastor Maldonado og en vis Kimi Räikkönen.

– Kevin scorer point og forstår at udnytte chancerne. I Baku kørte han et godt race, og det er, hvad vi har behov for på holdet, siger den 31årige franskmand.

For to uger siden sagde Kevin Magnussen lignende paene ting om Grosjean, og fra teamchefen Günther Steiners perspektiv ser det ud til, at de gør hinanden bedre.

– Det var planen, da vi byttede kører. At kørerne ville presse hinanden på grund af indbyrdes respekt. Den ene dag er den ene hurtigst, den anden dag er det den anden.

– Den første, du vil slå i racing og Formel 1, er din teamkammer­at. Måske Kevin i det sidste år ikke helt viste, hvor god han er. Måske kan han det her.

– Det virker til, at han presser Romain, og vi ved, hvor god han er. Romain var på podiet, Kevin var på podiet. Hvis de presser hinanden, hjaelper det holdet, siger Steiner.

Helt aerligt: Han er superhurti­g

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark