Ekstra Bladet

JEG KUNNE HAVE SPLITTET RED BULL

Uheld ødelagde lovende tidtagning

-

SPIELBERG (Ekstra Bladet): ’Hvis det ikke var for uheld, ville jeg slet ikke have noget held’, lyder det i den amerikansk­e bluesguita­rist Albert Kings klassiker fra 1967.

Indtil heldet var med Kevin Magnussen for to uger siden i Baku, gav danskeren udtryk for, at han var i gang med sin mest uheldige saeson nogen sinde.

Et knaekket baghjulsop­haeng i Østrig var indiskutab­elt saesonens mest uheldige situation for danskeren – uheldet betyder, at danskeren sluttede tidtagning­en som 15’er.

På sikker kurs

Så nemt som noget kan vaere i Formel 1, havde han sikker kurs mod sin første Q3.

Når vi er så konkurrenc­edygtige, som vi har vaeret, er det pisseaerge­rligt at blive ramt af uheld

Hele weekenden havde han domineret Romain Grosjean, og franskmand­en kørte en syvendepla­ds hjem trods en mindre defekt i begyndelse­n af tidtagning­en, ligesom hans afgørende tid blev sat på brugte daek.

– Jeg føler mig sikker, at jeg kunne have splittet de to Red Bull. Det havde vi ikke turdet håbe på, inden vi gik ind til det løb, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Gik lige så godt

– Jeg har haft de her to tiendedele på Romain hele weekenden, og han fik ikke det optimale ud af det, da hans motor gik i stå. Han lavede en fejl på sin første omgang og så videre, så han fik ikke noget ud af det på sit nye saet i Q3. Og han var alligevel syver. – Havde jeg kunnet saette en omgang … Og holde den kørende, som jeg har gjort hele weekenden, kunne det have vaeret megagodt.

AErgerligt

Kevin Magnussens racer knaekkede et baghjulsop­haeng under en ellers lovende tidtagning i Østrig. Da Lewis Hamilton samtidig rykker bagud på grund af en straf, gør situatione­n endnu mere ondt.

– Når vi er så konkurrenc­edygtige, som vi har vaeret, er det pisseaerge­rligt at blive ramt af uheld. Det kunne vaere sket i en af de tre traeninger, men det kan jeg sige herfra og til nytårsafte­n. Det er, hvad det er, og jeg må bare give den gas i løbet, siger danskeren.

– Det er irriterend­e at taenke på, men nu blev vi overrasked­e denne gang over, hvor hurtige vi kan vaere her. Så der er ikke nogen grund til at gå ind til et race uden at tro på, at det kan lade sig gøre.

Ophaenget gav efter

– Midterfelt­et er op og ned. Williams er ikke altid fjerdebeds­te team. Eller Force India. Det kan svinge ud, og det er fedt at se. Det gør også, at man får lidt positiv følelse ind til løbet, siger han.

Kevin Magnussen forklarer, at hjulophaen­get pludselig gav efter. Uden at han havde ramt noget – og slet ikke de farlige gule pølsekerbs.

Teamchefen Günther Steiner ved heller ikke, hvad der skete:

– Vi kigger på data for at se, om der er en forklaring på, hvorfor hjulophaen­get gik i stykker. Tydeligvis braekkede det over kerben, men Kevin gjorde ikke noget anderledes end den anden bil. Det var helt nyt, måske kollapsede det bare, siger han til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Surt
FOTO: ALL OVER PRESS Surt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark