Ekstra Bladet

Nedkørsler­ne kan blive afgørende

-

STATION DES ROUSSES (Ekstra Bladet): Der bliver altid talt meget om stigninger­ne i Tour de France. Med rette. For opad kan der forvoldes megen skade. Specielt når stigningsp­rocenterne på de laengste stigninger ligger omkring ti, som tilfaeldet er på dagens etape med Col de la Biche, Grand Colombiere og Mont du Chat. Den sidste del af etapen er naesten identisk med 6. etape i Critérium du Dauphiné. Den etape vandt Jakob Fuglsang på vej mod den samlede sejr, og han kender derfor afslutning­en. Han mener, at nedkørsler­ne – specielt efter Mont du Chat – kommer til at have en afgørende betydning, og at det derfor er alfa og omega at vaere med helt fremme på toppen af det stejle bjerg.

– De, der sidder forrest på den nedkørsel, har en fordel ved at have motorcykle­rne foran sig. Ikke for at få draft (lae, red.), men man kan se, hvornår svingene kommer – man kan se, hvornår de bremser.

– Kommer man til at sidde efter i ingenmands­land, så kan man mangle det, siger Jakob Fuglsang, der påpeger, at man kan vente sig en anderledes afslutning, da der i forhold til i Dauphiné nu er 15 km laengere til mål efter den sidste nedkørsel.

Alligevel forudser han, at der bliver kørt hurtigt nedad – formentlig med Chris Froome i centrum som frygtløs fartdjaeve­l, som han var det i det mindre franske etapeløb.

– I Dauphiné synes jeg, at han kørte hovedløst nedad, men det kan vaere, at han selv synes, at der var styr på det. Så det gør han nok igen – hvis han sidder helt fremme, siger Fuglsang med antydning af et glimt i øjet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark