Ekstra Bladet

ET STOLT ØJEBLIK

CAROLINE WOZNIACKI var naesten ude af Wimbledon, da hun fik kaempet sig tilbage, og derfor var forløsning­en stor efter matchbolde­n

-

LONDON (Ekstra Bladet): Hun hang helt ude i klippekant­en med neglene, Caroline Wozniacki, mod det hårdtslåen­de stortalent, Anett Kontaveit fra Estland.

Men bagud 3-6, 5-6 fik hun halet sig op over kanten og videre til fjerde runde i morgen med en imponerend­e fightersej­r på 3-6, 7-6, 6-2.

Den 21-årige ester vandt lodtraekni­ngen, valgte at serve og gjorde det med manér. Og efter et rent parti fortsatte hun bombardeme­ntet og brød en dansker i granatchok, før hun efter bare ti minutters spil servede sig foran 3-0. Bum!

Og hun kunne ved to lejlighede­r serve kampen hjem i andet saet, foran henholdsvi­s 5-4 og 6-5. Så der var dømt ren og uforfalske­t sejrsglaed­e, da den femteseede­de dansker efter to timer kunne straekke armene i vejret efter sin fjerde matchbold.

Det er ikke hver dag, hun udfører så markant et sejrsritua­l, men der var også stor forløsning og følelser involveret.

– Ja, for jeg var jo naesten ude af døren, så jeg var ret stolt af at komme igennem. Der var lang vej hjem. Jeg spillede ikke mit bedste men kom op i gear. Det er så nemt at sige, ’det er ikke min dag i dag’, forklarede hun sin forløsning med et smil.

Men der var også nogle lange sekunders ventetid, mens Hawkeye arbejdede med kampens sidste, elektronis­ke opmåling efter boldens nedslag på baglinjen.

Jeg var jo naesten ude af døren, så jeg var ret stolt af at komme igennem

– Ja, det var lidt nervepirre­nde. Jeg var lidt heldigt på den matchbold, at jeg selv ramte linjen der (som modstander­en så hyppigt havde gjort det kampen igennem, red.). Jeg følte, da jeg slog den, at den var god, men man kan aldrig vide det.

Modstander­ens linje-traef måtte hun bare prøve at slå ud af hovedet undervejs.

– Det er ikke nemt på graes mod en, der både server og returnerer så godt og slår så hårdt, så jeg er stolt af, at jeg blev ved med at holde fokus.

Det sidste fik hun i den grad brug for, da esteren to gange kunne serve kampen hjem i andet saet.

Ryggen mod muren

Der havde hun for alvor ryggen mod muren.

– Jeg taenkte, at jeg bare skulle have så mange returnerin­ger ind som muligt og håbe, at jeg fik en mulighed. Det gør jeg til 5-5, men så taber jeg desvaerre mit naeste serveparti.

– Men jeg taenker, at jeg måske kan bryde igen, og det lykkes heldigvis. Så får jeg ret hurtigt overtaget i tiebreaken, og da jeg er kommet ud af den farlige situation, bliver jeg bare ved at holde presset på hende.

– Hun laver et par fejl i starten af tredje saet, og det giver noget luft til mig. Jeg har lidt momentum, som jeg skal blive ved med at holde, og jeg får hende brudt som en god start.

– Hun er nok lidt nervøs på det tidspunkt, og det får jeg udnyttet, sagde Caroline Wozniacki, der i fjerde runde i morgen skal op mod endnu en hardhitter i amerikaner­en Coco Vandeweghe.

Men nu har hun forhåbentl­ig fundet en Carolineop­skrift, der dur mod den slags turbo-plaeneklip­pere.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? – Det er ikke nemt på graes mod en, der både server og returnerer så godt og slår så hårdt, så jeg er stolt af, at jeg blev ved med at holde fokus, sagde Caroline Wozniacki.
FOTO: AP – Det er ikke nemt på graes mod en, der både server og returnerer så godt og slår så hårdt, så jeg er stolt af, at jeg blev ved med at holde fokus, sagde Caroline Wozniacki.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark