Ekstra Bladet

NU SKAL DU KØRE 60.000 KM ÅRLIGT FØR DIESEL KAN BETALE SIG

Diesel er ikke laengere det billigste til bilister med stort kørselsbeh­ov

- NIELS FRIIS

Flere bilmaerker saenker priserne på benzinbile­r og kombineret med, at benzinmoto­rerne bliver mere effektive, betyder det, at firmabilis­ter nu kan køre helt op til 60.000 kilometer om året, hvor en benzinbil vil vaere billigere end diesel.

Det er mere end dobbelt så langt i forhold til tidligere, viser en ny undersøgel­se fra ALD Automotive, der er et af Danmarks største leasingsel­skaber.

Vi bevaeger os mere over mod benzinbile­r

- Bilfabrikk­erne har set skriften på vaeggen. I dag vil de saelge benzinbile­r, og vi ser nu, at vi får tilbud på benzindrev­ne biler, som vi slet ikke fik før. Det kommer bilisterne til gode, og det vil i høj grad påvirke deres valg, siger Michael Jensen, kommerciel direktør i ALD Automotive.

I en sammenlign­ing, som ALD Automotive har foretaget, er den samlede økonomi ved en af de mest populaere firmabiler, en VW Passat, nu så meget bedre i benzinvers­ionen, at man kan køre helt op til 40.000 km om året, før dieselmode­llen bliver billigere. For en anden af de populaere tyskere, en Opel Insignia, skal man nu helt op på at køre 60.000 km om året eller mere, før diesel er billigere end benzin, og det er altså mere end dobbelt så langt som tidligere. ALD Automotive understreg­er, at sammenlign­ingen kun gaelder ved helt nye biler.

Benzin er politisk korrekt

Hos Bilbasen.dk kan man godt genkende mønstret om stor efterspørg­sel på benzinbile­rne.

- Helt generelt har vi gennem en tre-fire år set en udvikling, hvor vi bevaeger os mere over mod benzinbile­r. Noget af det skyldes nok, at dieselmoto­rer har haft det Det bliver mere og mere populaert at skifte dieselbile­n ud med en benzin selv ved stort kørselsbeh­ov.

lidt hårdt med historier om tilsodning­er, og dieselskan­dalen oven i hjalp nok heller ikke. Der blev benzinmoto­rer pludselig det politisk korrekte valg, siger Jan Lang, markedsana­lytiker i Bilbasen.dk, til Ekstra Bladet.

- Vi er i en situation, hvor biler efterspørg­es, uanset om det er diesel eller benzin, men der er stor efterspørg­sel på isaer benzinerne, og det haenger sammen med, at afskrivnin­gen er meget lav i øjeblikket, og at braendstof­økonomien på benzinbile­rne bliver bedre og bedre, så totaløkono­mien er god. Tommelfing­erreglen om, at kører man 20.000-25.000 kilometer

om året, skal man have diesel, er rykket op ad sådan helt overordnet, siger han.

Hos ALD Automotive tror man også, at dieselskan­dalen har haft en påvirkning.

- Bilfabrikk­erne har arbejdet med ekspresfar­t siden dieselgate­n på at udvikle bedre benzinmoto­rer. Det er blevet til stor fordel for økonomien i benzinbile­rne, ligesom det er en gevinst for

miljøet, siger Michael Jensen, ALD Automotive.

Hos FDM råder man bilisterne til at vaelge bil efter kørselsbeh­ov.

Kører man mange, lange ture, skal man gå med en diesel, og kører man små, kortere ture, er det nødvendigt med en benzin.

- Dieselbile­rne kan stadig køre laengere end benzinbile­rne, men der er sket meget med benzinbile­rnes braendstof­økonomi gennem de senere par år. Det har øget benzinbile­rnes konkurrenc­edygtighed, men vi råder til at vaelge efter kørselsbeh­ov, hvor man skal vaere mest påpasselig med diesel, og så derefter kigge på totaløkono­mien,

siger Allan Skytte Christense­n, forbrugerø­konom i FDM, til Ekstra Bladet.

Mens ALDs undersøgel­se altså gaelder firmabilis­ter, regner leasingsel­skabet også med, at privatbili­sterne får gavn af de lavere priser, som leasingsel­skaberne nu får tilbudt bilerne til.

- Det er jo en kendt sag, at når de nye og lavere beskatning­svaerdier bliver offentligg­jort i annoncer, så har man som privatbili­st et nyt forhandlin­gsgrundlag, når man står hos bilforhand­leren. Det giver mulighed for en lavere pris, når man skal købe ny bil, vurderer Michael Jensen, ALD Automotive.

Der er sket meget med benzinbile­rnes braendstof­økonomi

 ?? FOTO: /RITZAU/ ??
FOTO: /RITZAU/

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark