Ekstra Bladet

BILLIGERE FORSIKRING

-

man kører stille og roligt og er forudseend­e i trafikken, og så kan man samtidig spare braendstof, siger Torben Lund Kudsk, som også ser udfordring­er.

- Hvis man kører meget progressiv­t, vil det så have betydning for ens forsikring, upåagtet, at man ikke laver skader? Det er ikke tilfaeldet med dette produkt. Men lad os nu se hen ad vejen, siger Torben Lund Kudsk, der også peger på sikkerhede­n omkring de fortrolige oplysninge­r.

- Det er vigtigt, at der er tryghed og klarhed omkring datasikker­heden. Det er vigtigt, at man som forbruger kan forlange en meget stor gennemsigt­ighed, så man kan få oplyst, hvilke data der bliver logget, og hvad de konkret bliver brugt til, siger han.

Johan Kirstein Brammer fra Tryg afviser, at ens kørestil fremadrett­et vil få indflydels­e på andre forsikring­er.

- Det er udelukkend­e data, som bruges til at registrere kørestilen her og nu, så man kan se sin score og få bonuspoint, der kan give en lavere forsikring, siger direktøren.

Advarer mod overvågnin­g

Hos Forbrugerr­ådet Taenk, advarer Lea Markersen, der er juridisk og forsikring­spolitisk medarbejde­r, direkte mod de nye systemer, uanset om det er sorte bokse eller trådløse sendere.

- Vi er meget bekymrede for den udvikling, vi ser i øjeblikket, hvor prisen for din forsikring bliver – og er – afhaengig af dine persondata, siger Lea Markersen.

Forbrugerr­ådet er isaer bekymret over, at systemerne indeholder en GPS-tracker, som kan fortaelle praecist, hvor bilen er, og at det kan komme til at saette bilisterne i en dårligere situation end ellers ved skader.

- Hvis kunden ikke synes, det er rart at blive overvåget, og derfor siger nej til at få en GPS installere­t, så er det vores frygt at man som forbruger vil stå dårligere end tidligere.

Vi er meget bekymrede for den udvikling, vi ser i øjeblikket

- Hvis selskabern­e gennemføre­r denne praksis for alle biler – uanset om det er

 ?? FOTO: TRYG FOTO: TRYG ?? Systemet fra Tryg, som belønner dem, der kører fornuftigt, fungerer med en dongle, som saettes i et bestemt stik i bilen, hvorefter kørestilen kan aflaeses på en app.
Tryg Drive omfatter en telefon-app, hvor man ud over at kunne se sin egen kørestil...
FOTO: TRYG FOTO: TRYG Systemet fra Tryg, som belønner dem, der kører fornuftigt, fungerer med en dongle, som saettes i et bestemt stik i bilen, hvorefter kørestilen kan aflaeses på en app. Tryg Drive omfatter en telefon-app, hvor man ud over at kunne se sin egen kørestil...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark