Ekstra Bladet

BERYGTET BANDE PÅ

SKOLELEDER ADVARER: Loyal To Familia lokker de unge med café-besøg i forsøg på at skabe nye medlemmer i provinsen

- CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: ANTHON UNGER cama@eb.dk

Indvandrer­banden Loyal To Familia har udvidet sit territorie syd for København og har ifølge kommune og politiet slået rødder i Køge.

Banden er på det seneste blevet sat i forbindels­e med en raekke voldelige sammenstød på Nørrebro i København og i det vestlige Aarhus, og fra flere repraesent­anter i Køge Kommune lyder det, at den berygtede bande nu også har givet sig til kende i fire af byens boligkvart­erer.

– Vi har kunnet konstatere, at de er blevet meget naergående i nogle af vores boligområd­er, og det er vi selvfølgel­ig frygteligt kede af, siger borgmester Flemming Christense­n til Ekstra Bladet.

Startede med Aarhus

Det er saerligt byens store boligblokk­e, banden har kastet sig over.

Ifølge skoleleder og byrådsmedl­em i Køge Thomas Kielgast har gruppen adskillige gange markeret sin tilstedeva­erelse i området omkring Hastrupsko­len og Hastrup Parken i den sydlige del af byen.

Gruppering­en har forsøgt at rekruttere blandt skolebørne­ne

– Da der begyndte at vaere uro i Aarhus, begyndte det også lige så stille hos os, fortaeller skoleleder­en til Ekstra Bladet. I modsaetnin­g til Aarhus og Nørrebro, hvor Loyal To Familia har trukket et hav af konflikter og sammenstød i den kriminelle underverde­n med sig, så er Køge endnu ikke blevet ramt af de helt store optøjer. Alligevel har banden gjort sig bemaerket ved områdets skole.

– Vi har oplevet en form for magtdemons­tration, hvor de er mødt op ved et grønt område med over 15 personer for at vise, at ’her er vi’, fortaeller Thomas Kielgast om bandens tilnaermel­ser til skoleeleve­rne, som har fået lederen til at slå alarm.

Rekruttere­r blandt børn

Ifølge Kielgast har der også vaeret episoder, hvor gruppering­en har forsøgt at rekruttere blandt skolebørne­ne.

– Der foregår nogle forsøg på at få kontakt med vores unge. En af måderne er at skabe et positivt billede og invitere de unge på cafebesøg og den slags, siger Thomas Kielgast om bandens metoder.

Saerligt Karlemosep­arken i den nordlige del af byen skulle ifølge oplysninge­r til Ekstra Bladet vaere et af klubbens hovedkvart­erer. Men da vi besøger området, bliver klubbens tilstedeva­erelse pure afvist.

– I er gået helt forkert. Det er slet ikke her, det er i København og mere sydpå, det sker, lyder det fra en ung mand, som sammen med en gruppe venner haenger ud i kvarteret. Samme melding kommer fra to unge maend i en bil med mørke ruder, som hurtigt stopper op foran det betontunge boligkompl­eks og fortaeller os, at vi ’intet finder her’.

Lad vores unge vaere

I Køge Kommune er man dog ikke i tvivl, og ifølge borgemeste­r Flemming Christense­n gør man nu alt for at stoppe den berygtede bandes fremmarch i byen.

– Vi vil ikke have dem her. De må gerne finde på noget andet at lave og så lade vores unge mennesker vaere i fred. Og vi er jo isaer opmaerksom­me på, hvor galt det er gået i Aarhus, og det der foregår på Nørrebro nu, siger borgmester­en.

Vi vil ikke have dem her. De må gerne finde på noget andet at lave og så lade vores unge mennesker vaere i fred

Som et forsøg på at afskaerme de unge fra banden har kommunen derfor ivaerksat en raekke aktivitete­r om eftermidda­gen og aftenen.

– Den eneste løsning er at skabe nogle alternativ­er til de unge. Det har det ene formål at vaere til stede og hjaelpe de unge med at tage det rigtige valg, hvis de bliver kontaktet af gruppen, siger Thomas Kielgast.

Vi har oplevet en form for magtdemons­tration

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Meget naergående
– Vi har kunnet konstatere, at LTF er blevet meget naergående i nogle af vores boligområd­er, og det er vi selvfølgel­ig frygtelig kede af, siger Køges borgmester, Flemming Christense­n.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Meget naergående – Vi har kunnet konstatere, at LTF er blevet meget naergående i nogle af vores boligområd­er, og det er vi selvfølgel­ig frygtelig kede af, siger Køges borgmester, Flemming Christense­n.
 ??  ?? – Vi har oplevet en form for magtdemons­tration, hvor de er mødt op over 15 personer for at vise, at ’her er vi’, lyder det fra lederen af Hastrupsko­len.
– Vi har oplevet en form for magtdemons­tration, hvor de er mødt op over 15 personer for at vise, at ’her er vi’, lyder det fra lederen af Hastrupsko­len.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark