Ekstra Bladet

JEG HAR SET DET VAERSTE DU KAN FORESTILLE DIG

I UNDERCOVER SOM PAEDOFIL I TRE ÅR: Peter Dupont har optrevlet og afsløret sexreder, hvor alt fra familiefae­dre til forretning­smaend bestiller brutale seksuelle overgreb på nettet

-

Han var i virkelighe­den på jagt efter en anden historie, da han blev tilbudt et livestream­et sexshow med et lille barn.

Den belgiske journalist Peter Dupont blev nysgerrig, for på dette tidspunkt – i 2013 – var faenomenet rape on demand – voldtaegt på bestilling – endnu ikke kendt.

– Jeg researched­e på det, og jeg skrev to artikler om det. Og derfra gik det amok, siger Peter Dupont via Skype fra Belgien.

– Jeg fik så mange henvendels­er fra folk, der kendte industrien – derfor besluttede jeg mig for at gå 100 procent ind i det og undersøge det. Så jeg valgte at gå undercover som paedofil.

– Er det ikke drastisk at udgive sig for at vaere paedofil?

– Både og. Jeg gennemtaen­kte det meget nøje, planlagde det hele og fik mange terapeutis­ke redskaber, der skulle hjaelpe mig med at distancere mig fra det. I hvert fald i teorien.

Helt konkret har journalist Peter Dupont både arbejdet hjemme fra Belgien foran computeren, hvor han har ’sonderet markedet’, han har vaeret i Filippiner­ne flere gange og besøgt sexrederne, hvor han med egne øjne har set de tarvelige forhold og fortabte barnesjael­e, der for peanuts saelger petting, oralsex og anale voldtaegte­r, og han har mange gange samarbejde­t med politiet og fået ryddet sexrederne.

– Så rykker vi ud til de huse, hvor sexrederne har ’kontor’. Det er almindelig­e huse. I slummen. I byerne. Overalt.

– Jeg har fysisk reddet 15 piger ud af sexreder – og mit arbejde har indtil videre fået 25 maend dømt på verdenspla­n. Mange hundrede sager efterforsk­es nu, ud fra det materiale, jeg har viderebrag­t politiet.

– Hvad er det vaerste, du har set?

– Der er mange ting, jeg ville ønske, jeg kunne slette fra min hukommelse. Jeg har set det vaerste, du kan forestille dig. Det kan jeg ikke gengive. Det er for voldsomt.

– Men for eksempel en anal voldtaegt af en 13-årig pige, der foregik, mens hendes søster assistered­e, fik mig til at miste troen på og tilliden til mennesker, siger han, saenker blikket, der ellers har vaeret skarpt fokuseret mod webkamerae­ts lille linse, og ryster på hovedet.

– Men faktisk så tror jeg, at det vaerste er, at de piger, der selv har vaeret udsat for det her, siden de var helt små, kommer over på den anden side som bagmaend. De begynder at finde yngre piger, som de kan få til at udføre sexshows for dem – og så kører det videre.

Blandt de mange hundrede paedofile, som Peter har fundet identitete­rne på, er flere danskere. Og generelt mange maend fra de nordiske lande.

– Hvorfor tror du, at vi i Norden er så ’staerkt’ repraesent­eret?

– Måske fordi der lever mange singler i Norden – mange maend lever alene. Men det er jo slående, at der ikke er nogen filippinsk­e maend, der bestiller overgreb via nettet. Det, taenker jeg, må vaere, fordi ’den aegte vare’ er så let tilgaengel­ig derude. Altså, der er børn over det hele, som de kan få sex af.

– I Nordeuropa kan du ikke komme fysisk i kontakt med børn så let. Der er nettet nemmere, og her er de tilgaengel­ige.

Dette vil Europol, der sidder med det samlede overblik over de europaeisk­e landes efterforsk­ninger på området, dog hverken be- eller afkraefte.

Livet som falsk paedofil har sat sine spor i Peter, erkender han. Mareridten­e kommer hver nat, ligesom angsten for mørke i perioder er rigtig slem. Oftest består mareridten­e af ansigtsløs­e børn og unge kvinder, der går tavst mod ham i mørket.

– Alt i min krop har sagt mig, at jeg skal stoppe med det her arbejde. Jeg har fortalt min familie og mine gode venner om, hvad jeg gik og lavede. Men jeg kan jo ikke fortaelle dem alt. Det er for grusomt til at fortaelle – og de vil heller ikke kunne forstå.

– Måske er det derfor, at traumerne sidder i mig endnu. Jeg kan ikke dele det med nogen og få det renset ud af mit system. Det er vaemmeligt og hårdt, fortaeller Peter Dupont, der ud over forhåbning­en om at få slettet mange oplevelser fra nethinden også bøvler meget med at skulle acceptere, at han ikke kan rokke det store ved samfundsno­rmen i Filippiner­ne, når det kommer til sex med børn.

– Noget af det svaereste er, at børnene ikke alle sammen bliver tvunget ud i det her. Det er deres foraeldre, der ’overgiver’ dem til industrien. For et enkelt barns ydelser foran kameraet kan måske maette resten af den store familie. Og hvilket barn ville ikke gøre det for sin mor, far og søskende?

Jeg har fysisk reddet 15 piger ud af sexreder Der er mange ting, jeg ville ønske, jeg kunne slette fra min hukommelse Mit arbejde har indtil videre fået 25 maend dømt

 ??  ?? Mistet tilliden til mennesker – At se en anal voldtaegt af en 13-årig pige får en til at miste tilliden til mennesker, siger journalist­en Peter Dupont, der har spillet rollen som paedofil i tre år.
Mistet tilliden til mennesker – At se en anal voldtaegt af en 13-årig pige får en til at miste tilliden til mennesker, siger journalist­en Peter Dupont, der har spillet rollen som paedofil i tre år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark