Ekstra Bladet

Falsk virtuel lolita lokkede tusindvis af paedofile i faelden

-

Hun er 11 år gammel. Hendes filippinsk­e ansigt er blødt og glat. Hun har sort hår, et barnligt smil og et uskyldigt glimt i øjet. Hun er med på maendenes leg, når de mod betaling befaler hende at udføre sexshows foran webkamerae­t. Sweetie hedder hun, men over for maendene kalder hun sig noget forskellig­t hver gang. Maendene er vilde med hende. Hun skal smide tøjet, lege med sig selv eller bruge sexlegetøj.

Hvad maendene ikke ved, er, at Sweetie ikke findes i virkelighe­den. Den pige, de ser på webkamerae­t, er en computeran­imation, som er designet til at lade de paedofile maend afsløre deres hede drømme om hendes seksuelle udfoldelse­r i chatbesked­er.

Beskederne er den dokumentat­ion, der skal få maendene dømt i deres hjemlande. Dokumentat­ion, der ellers er umulig at fremskaffe, da chatsamtal­erne fordufter, så snart webforbind­elsen afbrydes.

– Vi kunne ikke se andre metoder end at gå online selv og vaere der, hvor det sker, fortaeller Hans Guijt fra den hollandske ngo Terre des Hommes, der har arbejdet mod børneprost­itution i Filippiner­ne i årevis, men som omkring 2011 så børneprost­itutionen rykke fra barer, gader og diskoteker til pludselig at foregå foran computersk­aermene.

– Så vi fik et selskab til at designe en filippinsk pige til os, der blev styret af fire medarbejde­re.

– Hvem er hun?

– Vi havde én pige – eller avatar – men hun arbejdede under 12 forskellig­e identitete­r. Vi havde en Maria, en Ellen og en Helene. Vi brugte forskellig­e navne og forskellig­e Skype-konti, e-mailkonti og så videre. Det skulle virke realistisk.

– Sommetider var hun 11 år og boede i Cebu, andre gange var hun 12 år og boede i Manila.

– Tog hun kontakt, eller skulle maendene det?

– Hun praesenter­ede sig i et chatforum – og så gik der lige nøjagtig to sekunder, så svaermede op til hundredvis af maend til honningkru­kken. Og nej, de ville ikke bare tale om vejret i Filippiner­ne. Med det samme blev samtalen seksuel.

– Og det var maend fra hele verden.

Ni danske maend

Første skridt i Sweetie-projektet blev taget i 2013 og var egentlig bare et forsøg, der skulle vare ti uger.

– Vi blev chokerede over antallet af maend. I løbet af de ti uger lykkedes det os at identifice­re flere end 1000 maend fra 71 lande. Ni af dem var danskere, siger Hans Guijt, der efter at have fundet identitete­n på de ni maend overgav informatio­nerne til de danske myndighede­r, der nu ifølge Hans Guijt har ført til anholdelse­r, et par retsforføl­gelser og domme i Danmark.

En af Sweeties fornemste opgaver har hele vejen vaeret at hive oplysninge­r ud af de paedofile, så de kan identifice­res og forhåbentl­ig retsforføl­ges. ’Hvor i verden bor du? Har du en e-mailadress­e? Må jeg se et billede af dig?’ er nogle af de spørgsmål, der kan hjaelpe i den jagt.

– Har vi kun set toppen af isbjerget?

– Ja. Da vi kom ud med Sweetie, var voldtaegte­r på bestilling en trend, som Interpol advarede mod. Nu er det ikke laengere en trend. Nu er det her – for alvor. Vi ser samtidig, at børnene bliver yngre – vi taler spaedbørn. Og sidst, men ikke mindst, så er grovheden af overgreben­e blevet vaerre. Der tilbydes og efterspørg­es simpelt hen voldsommer­e og voldsommer­e overgreb.

Somme tider var hun 11 år og boede i Cebu, andre gange var hun 12 år og boede i Manila

– Hvorfor?

– Fordi folk slipper af sted med det. Det er svaert at retsforføl­ge dem. At finde dem er ikke så svaert – det er vanskelige­re at få dem dømt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark