Ekstra Bladet

Er det ikke det, vi har en statsminis­ter, en udenrigsmi­nister og en ambassadør til

GAD VIDE,

-

om ikke amerikaner­ne tager det helt roligt, at hende fra Danmark ikke dukkede op. I fald de overhovede­t kan kende forskel på de inviterede lande og deres parlaments­formaend. Og det er naeppe heller sådan, at en udeblivels­e er lig ophør af diplomati Danmark og USA imellem. Relationen mellem landene er faktisk historisk god i disse år og foregår vel dagligt – uden parlaments­formaend.

’Vi er ikke udenrigsmi­nistre. Vi er parlaments­formaend’, svarer Pia Kjaersgaar­d i Politiken og fremhaever, at Thor Pedersen også engang sagde nej til en lignende tur, da han var folketings­formand, og hun kan føje til, at naestforma­nd Henrik Dam Kristensen (S) også har takket nej.

Holberg oppe under loftet. Sammen med selvfølgel­ig Uffe Ellemann-Jensen, der personligt ville elske at gnide revers med amerikansk­e politikere og på Hellerup-engelsk udråbe Det er åbenbart et problem, at Folketinge­ts formand, Pia Kjaersgaar­d, har takket nej til at mødes med nogle amerikansk­e politikere.

sig selv til Baltikums befrier.

Det er naeppe overrasken­de, at Venstres eksudenrig­sminister ikke fatter, at der findes en mere ydmyg tilgang til amerikaner­ne.

svigt skulle angivelig vaere, at Dan

til USA’s praesimark ’har et så anspaendt forhold dent, som vi alle sammen føler, at vi har, og der er så meget, man er usikker på. Så er det ekstremt vigtigt på alle niveauer at markere europaeisk­e, nordiske og danske holdninger’, som en anden eks-udenrigsmi­nister, Mogens Lykketoft (S), siger.

har en statsminis­ter, en Jamen, er det ikke det, vi udenrigsmi­nister og en ambassadør til, må vi spørge. Og ønsker vi virkelig, at Folketinge­ts formand skal rejse rundt i verden og ’markere danske holdninger’?

’Det vigtigste for mig er at passe det hjemlige politiske arbejde,’ siger Pia Kjaersgaar­d.

ikke se andet, end at fru formanden har fuldstaend­ig ret.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ??
FOTO: JACOB EHRBAHN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark