Ekstra Bladet

Trump-fest, masser af rose

Først var det Skagen, så blev det Hornbaek, og nu er det Tisvilde

- CAMILIA SOLTANI FOTO: ANTHON UNGER cs@eb.dk

Tisvilde har i flere år vaeret kendt, som det eksklusive ferieparad­is for danskerne. Det skyldes ikke udelukkend­e de høje sommerhusp­riser, men også de kendte og kongelige, der strømmer hertil for at få kold rose og skaldyr til aftensmad.

Ekstra Bladet er taget på reportaget­ur i Tisvilde for at finde ud af, om byen i virkelighe­den er så eksklusiv, som rygterne siger.

Der er ikke nogen tvivl om, at der bliver solgt rigtig meget rose i Tisvilde. Det første man ser i gadebilled­et er kaempe rose-flasker til dyre penge.

– 189 kroner for en lille flaske, men så er det altså også en god en, lover saelgeren.

De danske feriegaest­er sidder i centrum af Tisvilde med et koldt glas rose eller cava i hånden. Der er masser af skaldyr på bordene og selv hunden, den lille franske bulldog, får smagt på de laekre sager.

Men man behøver ikke at nyde maden og vinen i centrum af byen. På vej ned til stranden kan man sagtens drikke rose af et plastikrus.

Her er altså plads til alle

Det mener Betty Christoffe­rsen og Hanne Moth i hvert fald. De er begge i 40'erne og har et sommerhus i Tisvilde.

– Her er lidt ligesom en god ferie. Laekker mad, rose, rose, rose og dejlige mennesker. Man kan feste, selv om man er lidt oppe i årene, griner Betty Christoffe­rsen.

Men damerne er uenige i, at Tisvilde 'kun' er for de rige. De mener, at det er et aergerligt billede af byen.

– Her er altså plads til alle. Man behøver ikke at have mange penge for at vaere med. Det er der måske nogen, der synes. Men der er masser af spisestede­r til fornuftige priser, siger Hanne Moth.

De to damer skal videre til den årlige festival Musik i lejet, som bliver afholdt ved stranden.

Trump-fest og amerikansk­e flag

Man skal ikke gå langt ned ad straedet i Tisvilde, for at få øje på noget kontrovers­ielt og måske for nogen lidt bisart.

På en stor tagterasse midt inde i byen, bliver der nemlig holdt en stor Trump-fest. Stort set alle gaester har kasketter på med Trumps slogan 'Make america great again', mens der haenger amerikansk­e flag over alt.

Festen er en lukket klub, og medmindre man har sit navn på gaestelist­en, så bliver man ikke lukket ind.

Men det er lige meget. For man kan naermest vaere med til festen ved at stå på gaden. De unge maend og kvinder står på borde, sprøjter med champagneb­rus på hinanden og vinker glaedeligt til de forbipasse­rende.

 ??  ?? Gaesterne havde også Trumpmaske­r. Lukket fest i festen Trump plakater, amerikansk­e flag og masser af flasker. Der blev holdt en eksklusiv og lukket tagterasse­sfest i Tisvilde.
Gaesterne havde også Trumpmaske­r. Lukket fest i festen Trump plakater, amerikansk­e flag og masser af flasker. Der blev holdt en eksklusiv og lukket tagterasse­sfest i Tisvilde.
 ??  ?? Hanne Moth (tv) og Betty Christoffe­rsen er glade for Tisvilde, og de mener absolut ikke, at det er et sted for de rige.
Hanne Moth (tv) og Betty Christoffe­rsen er glade for Tisvilde, og de mener absolut ikke, at det er et sted for de rige.
 ??  ?? Festen tiltraekke­r folk i alle aldre.
Festen tiltraekke­r folk i alle aldre.
 ??  ?? Og ja. Østers passer perfekt til rose.
Og ja. Østers passer perfekt til rose.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark