Ekstra Bladet

Jeg elsker Udkantsdan­mark

- Frank Gravesen Vadbrovej 25 Horslunde

Kristian Jensen stod for nylig frem i BT og udtalte, at man ikke skal tvinge folk til at bo i Udkantsdan­mark, og at Udkantsdan­mark ikke skal have saerbehand­ling, men derimod skal hjaelpe sig selv. Jeg er delvist enig, for det er rigtigt, at vi ikke skal have saerbehand­ling, men vi skal have fair behandling.

Vi skal ikke have støtte eller nødhjaelp, vi skal kompensere­s for de udfordring­er, som resten af landet er med til at give os, når mindre privileger­ede familier rådgives til, eller ikke har andre muligheder end, at slå sig ned hos os i Udkantsdan­mark.

Danmark har folkestyre, der betyder, at folket styrer via repraesent­anter, men der er også den del, hvor man som folkevalgt skal påtage sig et ansvar og styre folket. Laeg dog nogle uddannelse­sinstituti­oner i Udkantsdan­mark, og styr folket derhen. Lolland ligger f.eks. som en port fra Danmark til resten af det europaeisk­e kontinent. Så får man vist ikke en bedre placering!

Jeg elsker Udkantsdan­mark; ’what’s not to like’? Frank Gravesen påpeger, at der intet centrum var uden Udkantsdan­mark, og derfor skal vi omfavne det. Åbne vidder, masser af plads og højt til himlen. Udkantsdan­mark er for mig ikke et skaeldsord, det er en geografisk placering, som vi ikke kan løbe fra. Så lad os favne begrebet i stedet

for at finde på alle mulige andre søgte betegnelse­r. Jeg bor i Udkantsdan­mark, og jeg er stolt af det!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark