Ekstra Bladet

DISCOUNT-KRIGEN RASER Jeg gider ikke stå og rode i papkasser

Tiden er ovre for rod og papkasser hos discount-kaederne. Danskerne kraever kvalitet og selvfølgel­ig stadig lave priser 47 år og 17 år Havdrup

- MICHAEL BO MORTENSEN FOTO: JAKOB JØRGENSEN Favorit: mbom@eb.dk

Selv om den klassiske forståelse af discount er lave priser, så er det dog ikke laengere nok for de danske forbrugere. De kraever langt mere. Og for ikke at tabe skridt i den hidsige kamp om kundernes gunst forsøger discount-kaederne nu at imødekomme dette behov.

– De (kaederne, red.) har udvidet sortimente­t, så de har mere spaendende varer. De er gået vaek fra den klassiske ’hard discount’-forståelse, hvor man har et meget begraenset vareudvalg. Man vil nu kunne daekke kundernes behov og overraske dem med spaendende ting, fortael- ler detail-konsulent Flemming Birch til Ekstra Bladet.

Rodede butikker med papkasser på gulvet er samtidig bandlyst, fortaeller Faktas direktør, Stina Glavind.

Taet på kunderne

– Tidligere tillod danskerne jo rodebutikk­er. At man selv skulle rode rundt i papkasser, og man acceptered­e, at der ikke nødvendigv­is var høj kvalitet. På det område er discountma­rkedet dødt. Men det er det ikke i forhold til de lave priser. Dem vil kunderne stadig gerne have, siger hun til Ekstra Bladet.

Og så er det selvfølgel­ig vigtigt at vaere helt taet på kunderne.

– Grundlaegg­ende har vi det problem i Danmark, at vi ikke gider flytte os ret meget, når vi køber dagligvare­r. Derfor er det vigtigt for kaederne at ligge på hvert gadehjørne. Og derfor får vi alle de butikker, og nogle gange kommer der simpelt hen for mange til, at det kan løbe rundt for dem, siger Flemming Birch.

Men hvad er det helt praecist, kunderne efterspørg­er, når det kommer til discount? Ekstra Bladet er gået på gaden for at undersøge dette.

Lidl – Der skal vaere paent og se ordentligt ud. Jeg hader f.eks. kasser – dem gider jeg ikke rode i. Og så skal der vaere en laekker og frisk frugt- og grøntafdel­ing, siger Gitte Jensen. Victor supplerer: – Priserne er ikke det afgørende. Det skal vaere kvalitet, siger han.

Netto – Beliggenhe­d er først og fremmest vigtigt. Men der skal også vaere god kvalitet og gode råvarer. Økologi er også rigtig vigtigt.

Han gider ikke papkasser og rodede tilbud.

– Der skal vaere paent og ryddeligt – ikke noget rod. Men prisen er selvfølgel­ig også vigtig. Det er jo discount.

Netto – Det er vigtigt, at der er en stor variation af varer, og at de er friske. Så skal det selvfølgel­ig også vaere billigt.

Beliggenhe­den kommer først senere.

– Det gør ikke noget, at det ligger taet på, men det er ikke altafgøren­de. Jeg vil gerne køre lidt for det, siger hun.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark