Ekstra Bladet

PYHA, DET LETTEDE

Med alle bjergene passeret ligner det en stensikker fjerde Tour-sejr til Chris Froome – men briten vil ikke tage glaederne på forskud

- Brian Askvig ask@eb.dk Jimmi Willemoes Jensen jwj@eb.dk

Rigoberto Urán er nok min største trussel. Han er den naeststaer­keste af os førende på en enkeltstar­t, og han er kun 29 sekunder efter mig. Så ham skal jeg holde øje med

BRIANÇON (Ekstra Bladet): I sin regeringsp­eriode med fem Tour-sejre i traek sagde Miguel Indurain altid, at selv om sejren så sikker ud, så kunne der jo altid løbe en hund ud foran ham og ødelaegge det hele.

Det kort spillede Chris Froome ikke, selv om han på Tourens sidste bjerg, ikoniske Col d’Izoard, holdt sine naermeste rivaler i kort snor og forhindred­e, at de hentede tid på hans forspring. Men det var taet på. – Jeg er glad for, at Alperne er overstået.

– Det er der, jeg typisk får lidt problemer.

– Men Touren er ikke vundet endnu.

– Se bare på stillingen. Top tre er inden for 30 sekunder, og der er stadig tre etaper tilbage, hvor der kan ske meget, påpegede Sky-kaptajnen.

Fordel Froome

Han måtte dog også erkende, at enkeltstar­ten i Marseille i morgen ikke just laegger op til, at de øvrige kan tage mere tid på ham.

– Når man ser på den første enkeltstar­t i Düsseldorf, så tror jeg, at jeg har fordelen.

– Men det er stadig meget taet. Rigoberto Urán er nok min største trussel. Han er den naeststaer­keste af os førende på en enkeltstar­t, og han er kun 29 sekunder efter mig. Så ham skal jeg holde øje med.

– Jeg har kigget på ruten, og den er hurtig. Ikke noget med at slappe af – jeg kommer til at give mig fuldt ud, sagde Chris Froome på toppen af Izoard.

Bardet forsøgte alt

Han havde forventet angreb på sin gule trøje, og de kom også. To gange forsøgte Romain Bardet at saette sine modstander­e, men Ag2r-dar-

lingen måtte i mål konstatere, at den endelige sejr formentlig er løbet ham af haende.

– Jeg forsøgte alt, hvad jeg kunne. Og da jeg krydsede stregen, troede jeg, at jeg var ved at blive kvalt, sagde han staerkt forpustet i sekunderne efter at have taget fire bonussekun­der i sprinten mod Froome om etapens tredjeplad­s.

Det er ikke kun den endelige sejr, men formentlig også et forsvar af sidste års samlede andenplads, der glipper for franskmand­en.

Men han mener dog ikke, at han skulle have kørt meget anderledes, end han gjorde, for at stå mere fordelagti­gt forud for den sidste enkeltstar­t.

– Jeg satte alt på spil, og jeg fortryder intet. Nu kommer enkeltstar­ten, der ikke er min staerkeste disciplin. Men lige meget hvad er Touren allerede en succes for os.

– Jeg har et meget staerkt hold, og vi beviste, at det ikke var tilfaeldig­t, hvad vi gjorde sidste år, sagde Romain Bardet, der altså skal køre sit livs enkeltstar­t i Marseille for at holde fast i sin andenplads.

 ?? FOTO: AP ?? – Jeg er glad for, at Alperne er overstået. Det er der, jeg typiske får lidt problemer. Men Touren er ikke vundet endnu, sagde Chris Froome.
FOTO: AP – Jeg er glad for, at Alperne er overstået. Det er der, jeg typiske får lidt problemer. Men Touren er ikke vundet endnu, sagde Chris Froome.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark