Ekstra Bladet

Warren Barguil gjorde det igen

-

BRIANÇON (Ekstra Bladet): For tre måneder siden lå Warren Barguil på den våde schweizisk­e asfalt og skreg af smerte.

Et styrt i Romandiet Rundt sendte ham på hospitalet med et brud på hoften og en mislykket forberedel­se til Tour de France.

Sunweb-rytteren nåede dog på cyklen til Critérium du Dauphiné, hvor han bestemt ikke imponerede, og han kom til Touren uden pres.

Ren instinkt

I går vandt han sin anden etape og cementered­e sin prikkede bjergtrøje, da han skrev sig ind i historiebø­gerne som den første vinder nogen sinde på det mytiske bjerg Izoard.

– Jeg lever i en drøm lige nu. Efter mit uheld har jeg vist, at jeg kunne komme tilbage på et højt niveau.

– Jeg kom meget friskere end normalt til Touren, og det nyder jeg godt af nu, tror jeg, sagde Warren Barguil efter sin sejr.

Han kørte alene over målstregen og sendte et fingerkys mod himlen – en hyldest til to afdøde og meget cykelelske­nde bedstefaed­re – men det var faktisk ikke med sejren i tankerne, at han angreb favoritgru­ppen.

– Angrebet var ren instinkt. Jeg kunne se, at ingen ville saette tempo, og så forsøgte jeg at vinde sekunder.

Jeg lever i en drøm lige nu. Efter mit uheld har jeg vist, at jeg kunne komme tilbage på et højt niveau

– Jeg taenkte ikke på sejren, for jeg troede ikke, at jeg havde hul nok. Men så fik jeg at vide, at der kun var én foran mig, og så fortsatte jeg.

– Med 300 meter til mål kiggede jeg mig tilbage og så, at jeg ikke kunne hentes. Først der kunne jeg slappe af, fortalte Warren Barguil.

Han bor på vaerelse med Michael Matthews, der ligeledes har vundet to etaper og også har sikret sig en trøje – den grønne. Derfor var han naesten pisket til at vinde en mere for ikke at vaere dårligst på vaerelset.

– En journalist sagde, at jeg skulle have en mere for at udligne. Det var umuligt, mente jeg. Men se nu, lød det fra en meget glad bretoner.

 ?? FOTO: ZUMA PRESS ?? Warren Baguil kørte alene over målstregen og sendte et fingerkys mod himlen – en hyldest til to afdøde og meget cykelelske­nde bedstefaed­re.
FOTO: ZUMA PRESS Warren Baguil kørte alene over målstregen og sendte et fingerkys mod himlen – en hyldest til to afdøde og meget cykelelske­nde bedstefaed­re.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark