Ekstra Bladet

Virenque: Det bliver ikke i år

-

BRIANÇON (Ekstra Bladet): Det franske håb om at afslutte den årtier lange sejrstørke i Tour de France lever stadig i den franske befolkning og i de franske medier, hvor Romain Bardet snart sagt hver dag pryder forsiden af sportsavis­en L’Équipe.

De fleste erkender dog, at det naeppe bliver i år, at Bardet vinder verdens største cykelløb. Det sker kun, hvis sort uheld faelder Chris Froome i dag eller i morgen, og selv da skal Bardet køre en enkeltstar­t over evne for at holde andre konkurrent­er bag sig.

Den franske bjergkonge Richard Virenque, som nu arbejder for Eurosport, frygter endog, at Bardet ikke kan holde fast i sin aktuelle andenplads.

– Romain vil få det svaert på enkeltstar­ten i Marseille, og jeg frygter faktisk, at han helt ryger af podiet, siger Richard Virenque til Ekstra Bladet.

– Han er en rytter i absolut fremgang konstant, og han er staerkere end sidste år, men jeg er bange for, at han ikke i år vil kunne få fuldt udbytte af sin styrke.

– Men som sagt er han en rytter i konstant udvikling, og jeg tror, at han kan vinde Touren en dag ude i fremtiden, siger Virenque.

– Hvilken betydning har det for franske fans, at det er 32 år siden, en franskmand har vundet Touren?

– Det er af enorm betydning, at det er så laenge siden.

– Jeg er en af de seneste ryttere, der var taet på at vinde, idet jeg sluttede på podiet to gange som nummer to og tre, nemlig i 1997 og 1996, siger Virenque.

– Det er laenge siden, og der er pres på nutidens ryttere. Alle venter på den naeste franske vinder, og han skal nok komme. Men det bliver ikke i år, siger Richard Virenque.

Syv gange vandt Richard Virenque bjergtrøje­n i Tour de France, og han vandt syv etaper i løbet i karrieren.

I 1998 blev han som en del af Festina-holdet faeldet for doping, men vendte tilbage efter karantaene og sluttede karrieren i 2004.

Romain vil få det svaert på enkeltstar­ten i Marseille, og jeg frygter faktisk, at han helt ryger af podiet

 ?? FOTO: BRUNO BEBERT/BESTIMAGE ?? Den franske praesident, Emmanuel Macron, og Richard Virenque hyggesnakk­er efter 17. etape.
FOTO: BRUNO BEBERT/BESTIMAGE Den franske praesident, Emmanuel Macron, og Richard Virenque hyggesnakk­er efter 17. etape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark