Ekstra Bladet

MUREN MIKKEL

HOLDETS HELT: Målmand Mikkel Andersen blev kaldt udtil ekstra hyldest efter Lyngbys europaeisk­e overraskel­se

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Den tidligere FCM-keeper Mikkel Andersen har fået en forrygende start i sin nye klub og hev en straffespa­rksredning ud af målmandsae­rmet, da Lyngby sendte Slovan Bratislava ud af Europa League.

– Han har vaeret sensatione­l, jublede traener David Nielsen efter den europaeien ske triumf.

Først hyldede Lyngby-tilskuerne David Nielsen. Sådan må det vaere.

Traeneren er kongen i Kongens Lyngby, men tilhaenger­ne af De Kongeblå har fået en ny helt: Mikkel Andersen.

Det er nogle store målmandsha­ndsker, han skal udfylde. Men ingen på tribunen savner vist Jesper Hansen, der ellers var så fremragend­e for bronzevind­erne i sidste saeson.

For Mikkel Andersen har vaeret lige så god – og lidt til – i saesonens første kampe, og den store keeper blev kaldt ud til ekstra hyldest, efter Lyngby havde fuldbyrdet sin europaeisk­e overraskel­se.

Lyngby slog Slovan Bratis- 2-1 og er videre til 3. kvalifikat­ionsrunde i Europa League med en samlet 3-1sejr.

Men det kunne nemt vaere gået anderledes, hvis ikke det havde vaeret for Mikkel Andersen. Allerede i ottende minut ved stillingen 0-0 pillede han et straffespa­rk fra slovakkern­es aldrende målraev Robert Vittek.

– Jeg havde ikke laest ham. Det var ren instinkt. Jeg har ingen straffespa­rks-hemmelighe­der, og det er måske min force.

– Beslutning­en om at gå til højre kom til allersidst, og jeg er heldig, at den sidder i en god højde, sagde den 28årige målmand, der efter salget af Jesper Hansen til FC Midtjyllan­d blev hentet på fri transfer efter et ophold senest i netop FC Midtjyllan­d.

Fuldstaend­ig vanvittig

For Ulvene reddede han straffespa­rk mod Manchester United på Old Trafford for halvandet år siden, men ved den lejlighed hjalp det lige lidt. FCM tabte 5-1.

– Ja, Mata havde heller ikke regnet mig ud, og det er der nok en grund til. Der er ikke noget at regne ud. Det var selvfølgel­ig et stort øjeblik, men fornemmels­en efter kampen er en del anderledes nu, sagde målmanden, der var chanceløs, da Slovan Bratislava reducerede i naestsidst­e minut.

Det ødelagde dog på ingen måde festen på Lyngby Stalava

dion, hvor spillere, tilhaenger­e og traener, David Nielsen, kunne fejre en udbygning af klubrekord­en. Sejren var den tiende på stribe.

– Det kunne vaere blevet en helt anden kamp, hvis ikke Mikkel havde reddet det straffespa­rk. Så kunne det vaere blevet alt.

– Men Mikkel har vaeret fuldstaend­ig vanvittig. Den kamp han står dernede og den kamp i dag og til dels også den mod Silkeborg. Det er et voldsomt niveau, sagde Lyngby-traener David Nielsen, der med god grund jublede over Lyngbys ’røverkøb’:

– Jesper var en fremragend­e målmand for os i sidste saeson, men Mikkel har vaeret sensatione­l. I dag var han matchvinde­r med den redning, og det var han egentlig også lidt dernede.

– Det er fantastisk for ham, og vi er glade for, at han er her.

Halvanden sejr fra himmerige

Ti minutter efter Mikkel Andersens straffespa­rksredning viste Mikkel Rygaard, hvordan Robert Vittek skulle have gjort.

Supertekni­keren var kold i en hed situation, og med en såkaldt Panenka – et koket vip ind midt i målet – bragte han Lyngby foran 1-0.

Efter en halv time gjorde Martin Ørnskov det til 2-0 efter et hjørnespar­k og sikrede reelt Lyngby billetten til Rusland og et møde med Krasnodar.

Den pengestaer­ke russiske klub var i sidste saeson i 1/8finalen i Europa League og råder over et staerkt mandskab med bl.a. den russiske ligatopsco­rer de to seneste saesoner, Fyodor Smolov, og den svenske landsholds­anfører, Andreas Granqvist.

– Krasnodar er to niveauer over Slovan, som ellers er et godt hold. De har individual­ister på et vanvittigt højt niveau. Det er kaempe stjerner, sagde David Nielsen, der dog ikke har taenkt sig at rejse til den sydlige del af den Østeuropae­iske Slette taet ved Sortehavet for at agere slagtekvae­g.

– Vi har vundet ti kampe i traek, så der er ingen grund til ikke at tro på det. Vi skal ’bare’ vinde halvanden til, så er vi i himmerige.

– Jeg ved godt, at de er gode, og at det bliver svaert, men vi skal sørge for, at de får den bedste udgave af os, sagde David Nielsen.

Hans mandskab spiller torsdag i naeste uge på det naesten helt nye Krasnodar Stadion – et stadion til ca. halvanden milliard kroner. Der er returkamp i Lyngby ugen efter.

Jeg har ingen straffespa­rkshemmeli­gheder, og det er måske min force

 ??  ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? – Jeg er kommet til Lyngby for at vinde fodboldkam­pe – p.t. går det rigtig fint, sagde Lyngby-keeper Mikkel Andersen, der med en straffespa­rksredning blev sit holds helt mod Slovan Bratislava.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN – Jeg er kommet til Lyngby for at vinde fodboldkam­pe – p.t. går det rigtig fint, sagde Lyngby-keeper Mikkel Andersen, der med en straffespa­rksredning blev sit holds helt mod Slovan Bratislava.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark