Ekstra Bladet

FCM vil spille på to heste

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb,dk

FC Midtjyllan­d viste i går europaeisk klasse, da de 29dobbelte ungarske mestre fra Ferencvaro­s blev sendt hjem fra Herning med et 3-1 nederlag og en samlet saek på 7-3 i Europa League.

Selv om Jess Thorup igen havde roteret i sin startforma­tion, var det svaert at se, at det var det samme FCMhold, som i går udspillede Ferencvaro­s og søndag kom raedselsfu­ldt fra land i Superligae­n med 0-4 mod Brøndby.

– Det har vaeret to vidt forskellig­e opgaver, men vi er glade for, at vi leverede en taet på perfekt praestatio­n mod Ferencvaro­s. Vi holder dem på en halv chance og kreerer selv et hav af muligheder. Det var en flot internatio­nal kamp, og klog af skade kan det vaere, at jeg ikke skifter fem mand i startopsti­llingen til Silkeborgk­ampen, sagde Jess Thorup med et stort smil.

Perler på en snor

Søndag møder midtjydern­e Silkeborg i Superligae­n, mens turen naeste uge går til Polen, hvor de polske pokalvinde­re, Arka Gdynia, venter i tredje kvalifikat­ionsrunde af Europa League.

Og sådan kommer kampene som perler på en snor for FC Midtjyllan­d – i hvert fald så laenge de er med i europaeisk fodbold. Og det er noget, man glaeder sig til i Herning.

– Vi skal og vil spille på to heste denne saeson. Vi har så bred og dygtig en trup, at det skal vi kunne klare. Nu fik jeg en del kritik for at rotere fem spillere mod Brøndby, og det kan vaere, jeg holder fast i flere folk fra succesen mod Ferencvaro­s, sagde Jess Thorup og uddybede:

– Det er hele tiden en balancegan­g, men vi har den fordel, at vi har minimum to gode spillere til hver position, som kan gå ind. Derfor satser vi også 100 procent på både Europa League og Superligae­n.

Taet kamp forude

Jess Thorup har endnu ikke brugt mange minutter på at naerstuder­e Arka Gdynia, men på papiret venter der en taet kamp for midtjydern­e i naeste runde.

– Den polske liga er vel taet på den danske. Vi har før mødt Legia Warszawa og spillet to taette kampe (hvert mandskab vandt 1-0 hjemme i 2015 i Europa Leagues gruppespil, red.). Jeg forventer, det bliver helt taet igen, og når man slår Lech Poznan i pokalfinal­en, kan man godt spille fodbold. Det ligner en 50/50-kamp, men først skal vi på tavlen i Superligae­n mod Silkeborg, lyder det fra cheftraene­ren.

FC Midtjyllan­d spiller torsdag ude mod Arka Gdynia, mens returkampe­n i Herning spilles en uge senere.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Cheftraene­r Jess Thorup havde med succes roteret i sin startforma­tion, da midtjydern­e i går viste europaeisk klasse mod ungarske Ferencvaro­s.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Cheftraene­r Jess Thorup havde med succes roteret i sin startforma­tion, da midtjydern­e i går viste europaeisk klasse mod ungarske Ferencvaro­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark