Ekstra Bladet

Kampens afgørelse INTET AFGJORT

Danmark møder Norge på mandag og kan stadig nå at gå videre

- 1-0 asm@eb.dk

De danske kvinder spillede en fantastisk anden halvleg i kampen mod Holland, og står med gode muligheder for at sikre sig en plads i kvartfinal­en, når de på mandag spiller den sidste gruppekamp mod Norge.

En første halvleg, hvor danskerne var totalt på haelene, blev afgørende.

De orange dominerede totalt, og i det 20’ende minut måtte Nanna Christians­en, der spillede sin debutkamp ved EM-slutrunden, give et straffespa­rk vaek.

Der var ikke meget kontakt, men nok til at kampens tyske dommer ikke var i tvivl, og Sherida Spitse sparker bolden i nettet bag Stina Lykke Petersen og gør det til kampens resultat 1-0.

Hollaender­ne isaer anført af Shanice van de Sanden gjorde, hvad de ville.

Peptalk i pausen

De øjeblikke, hvor danskerne var på bolden, blev ikke til noget, og de orange har en fortjent føring ved pausen. Med 14 skud imod danskernes ene er det et mirakel, at det kun er et enkelt mål, der adskiller holdene.

Men, men, men, landstraen­er Niels Nielsen må have holdt noget af en peptalk i pausen, for det var en helt andet hold, der kom på banen bagefter.

De danske krigere løber efter alt, vinder deres dueller og presser hollaender­ne i bund.

Anfører, Pernille Harder, fører an og traekker hele holdet med op. Danmark spiller Her scorer Holland kampens eneste mål på straffe. fantastisk og vader i chancer – specielt Sanne Troelsgaar­d skylder mere end enkelt.

Danskerne viste i anden halvleg, at de tør spille presspil, og det fungerede i den grad. Alle arbejder i dobbelt hastighed, og det begynder at taere på hollaender­ne, der efterhånde­n virker traette.

Chance på chance på chance – som kampen udvikler sig, burde Danmark for laengst have udlignet.

Mod slutningen kommer hollaender­ne mere med igen, men et stenhårdt kollektivt arbejde holder dem fra yderligere problemer.

Kampen slutter ufortjent 1-0 til vaerterne, men danskernes viste gode takter, så der er grund til optimisme forud for kampen i mod Norge på mandag klokken 20.45.

Hvis landsholde­t slår vores nabo mod nord, så er der stor sandsynlig­hed for, at vi er videre i turneringe­n.

?? FOTO: /RITZAU/ ??