Ekstra Bladet

Døden kom om natten

- Ccl

Turist-magneter i både Graekenlan­d og Tyrkiet blev natten til fredag ramt af et jordskaelv, der blev målt til 6,7 på richterska­laen.

En mandlig svensker i tyverne og en tyrker omkom da de blev ramt af murbrokker fra en fra en sammenstyr­tet bygning, og flere hundrede meldes kvaestede. Heriblandt en 20-årig faering, som efterfølge­nde fik besøg på hospitalet af den danske konsul på Kos.

Det er isaer på den graeske ø, at ødelaeggel­serne er voldsomme. Men både SAS og Thomas Cook sendte deres fly-kunder afsted fredag formiddag, og det kan blive dyrt at sige nej tak til at afholde en planlagt ferie i jordskaelv­sområdet, med mindre man melder fra i god tid.

– Hvis du har købt en pakkerejse gennem et rejseburea­u eller en anden udbyder, så har du ret til at haeve købet op til 14 dage før afrejse og få dine penge tilbage, hvis der opstår katastrofe­r på destinatio­nen, som du ikke kendte til, da du købte rejsen. Hvis det er en rejse, du selv har arrangeret, har du ingen rettighede­r i forhold til afbestilli­ng, fortaeller Vibeke Myrtue Jensen, politisk rådgiver hos Forbrugerr­ådet Taenk med speciale i rejser:

– Men det gaelder kun, hvis Udenrigsmi­nisteriet fraråder rejser til Graekenlan­d eller Tyrkiet, og det gør de ikke på nuvaerende tidspunkt, så der er ikke meget at gøre rent juridisk.

Det er derfor også dig selv, der skal laegge ud for flybillett­en, hvis du vil hjem før tid, fordi du er utryg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark